Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

30 marras

Torreviejan pyhimyksen juhlat ja loppuvuoden aikataulu

Fiestas Patronales

Torreviejan pyhimyksen juhlat ja loppuvuoden aikataulut

Suojelupyhimyksen juhla

Joka vuosi, marraskuun viimeisellä viikolla ja joulukuun ensimmäisellä viikolla, järjestetään Torreviejassa näyttävät juhlat Inmaculada Concepciónin, kaupungin suojelupyhimyksen kunniaksi. Tätä juhlaa kutsutaan ¨Las fiestas patronales”. Juhlissa yhdistyvät perinteiset ja suosituiksi tulleet tapahtumat, joista jokaiselle löytyy jotain mielenkiintoista.

Voit nauttia konserteista, runokilpailuista ja kulkueista joissa on jättimäisiä karnevaalihahmoja isoine päineen. Myös lapsille on omat paraatit ja paljon kaikkea muuta. Espanjalaisen ruuan ystävät eivät voi jättää väliin suurta paella kilpailua!

Kaikista tärkein tapahtuma paikallisille on kuitenkin 2.joulukuuta, jolloin ihmiset vievät kukkia suojelupyhimykselle, toisin sanoen kukitetaan kirkon ovet Plaza de la Constitucionilla (Ofrenda Floral), minkä jälkeen kaupungin jouluseimi avataan yleisölle.

Juhlien kohokohta on 8. Joulukuuta, jolloin suojelupyhimyksen patsas kuljetetaan pitkin pääkatua massiivisten ilotulitusten saattelemana.

Lataa juhlaohjelma tästä

Joulu- ja tammikuun aukioloajat ovat seuraavat:

Molemmat toimistomme ovat suljetuina 6. ja 8. päivä sekä 25. sekä 30-31. joulukuuta ja 1. ja 6. tammikuuta. Perjantaina 22. 12 olemme avoinna vain klo: 14.00. Tällöin vietämme toimiston pikkujouluja. Muutoin palvelemme normaalin aikataulun mukaisesti.

Rauhallista Joulun aikaa sekä Menestyksekästä Uutta Vuotta!

 

24 marras

R9

Upea asunto La Matalla!

Tässä kodikkaassa kaksikerroksisessa huoneistossa on 3 makuuhuonetta, 2 kylpyhuonetta, olohuone, keittiö ja tilava parveke. Kattoterassilla voi nauttia aurinkoisista päivistä. Huoneisto on kalustettu ja hyvin varusteltu, siinä on Internet, ilmastointi ja olohuoneessa levitettävä vuodesohva. Makuupaikat yhteensä 8 henkilölle.

Huoneisto sopii hyvin aktiivista lomaa etsiville, sillä taloyhtiöllä on kaunis uima-allasalue ja tenniskentät. La Matan ranta on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Autopaikka.

Sähkö maksetaan erikseen kulutuksen mukaan 0,23€/kWh.

 
23 marras

Haetaan työharjoittelijaa Torreviejan toimistoomme (taloushallinto/markkinonti, amk)

Etsimme työharjoittelijaa markkinointiassistentin tehtäviin Torreviejan toimistoomme. Työharjoittelun ajankohta ja pituus sopimuksen mukaan. Vapaita harjoittelupaikkoja: 1 paikka kevääksi-kesäksi 2018 ja 2 paikkaa syksyksi 2018
Tehtävän kuvaus
Tarjoamme työharjoittelupaikkaa markkinoinnin tai taloushallinnon opiskelijalle kiinteistönvälitystoimistossamme Torreviejassa. Oman osaamisen mukaan harjoittelussa pääset käyttämään espanjaa, englantia sekä venäjää. Monipuolisiin työtehtäviin kuuluu esimerkiksi:
- nettisivujen päivitys
- myytävien kohteiden lisääminen nettiportaaleihin
- artikkeleiden kääntäminen espanjasta suomeksi/englanniksi/venäjäksi (mikäli kielitaito on riittävä)
- uutiskirjeiden kirjoittaminen
- internetmarkkinoinnin suunnittelu ja toteutus yhdessä kumppaneiden kanssa
- yhteistyökumppaneiden kanssa kommunikointi espanjaksi/englanniksi/suomeksi taitojen mukaan
- markkinointimateriaalien tekeminen ja toimittaminen
- printtimainosten tilaaminen ja aikataulusta huolehtiminen
- asiakaspalvelu sekä muita toimistotehtäviä taitojen mukaan espanjaksi/englanniksi/suomeksi
- muita tehtäviä osaamisen ja innostuksen mukaan

Vaadittavat ominaisuudet:
- suomen ja/tai englannin kielen sujuva osaaminen (puhe ja teksti)
- vähintään auttava espanjankielen tai venäjänkielen osaaminen
- oma-aloitteisuus ja järjestelmällisyys
- sopeutuminen välillä kiivaaseenkin työrytmiin
Jos tulet valituksi, autamme mielellämme asunnon etsimisessä ja muissa käytännön asioissa liittyen Espanjassa asumiseen. Työharjoittelu on palkaton.
Lähetä hakemuksesi ja CV:si sähköpostilla osoitteeseen zariko@zariko.com. Harjoittelu alkaa sopimuksen mukaan.
Hyvä tietää:
AMK-opiskelijana voit Kelan opintotukesi lisäksi hakea oman korkeakoulusi kautta Erasmus-tukea työharjoittelusi ajalle. Tuki on keskimäärin 300€/kk, kysy lisää opettajaltasi!

01 marras

Pyhäinpäivä 1.11. toimistot suljettuina

Tänään 1.11. vietetään Pyhäinpäivää Espanjassa, joten toimistomme ovat suljettuina.
Loppusviikosta palvelemme normaalin aikataulun mukaisesti.

19 loka

Purjehduskilpailu Volvo Ocean Racen lähtösatamana Alicante!

Purjehduskilpailu Volvo Ocean Racen lähtösatamana Alicante!

Lokakuussa 2017 maailmankuulu Volvo Ocean Race käynnistyy Alicanten satamassa – tämä on kolmas kerta kun kilpailu aloitetaan tästä Espanjan rannikkokaupungista.

Volvo Ocean Race on purjehduskilpailu, jonka reitti kiertää mailman ympäri ja joka järjestetään joka kolmas vuosi. Kyseessä on yksi maailman pisimmistä urheilutapahtumista. Reitti lähtee tyypillisesti Euroopasta, ja yleensä matkalla tehdään pysähdyksiä 9-10 eri kaupungissa.

Tällä kertaa purjehtijat matkaavat yli 45 000 kilometriä läpi 12 kaupungin. Reitin varrelle mahtuu esimerkiksi Lissabon, Kapkaupunki, Melbourne, Hong Kong, Auckland päättyen Haagiin.

Race Village Alicantessa on avoimena yleisölle 11.-22. lokakuuta. Satamassa voit ihailla upeita veneitä ja ehkä nähdä jopa vilkaisun kilpailijoista, jotka valmistautuvat suureen koitokseensa. Kisakylässä on tarjolla monenlaista ohjelmaa, muun muassa konsertteja, purjehdusopetusta ja interaktiivinen museo. Samalla voit tutkia myös mitä kaikkea Alicantella on tarjottavana.

Lue lisää: http://www.volvooceanrace.com ja http://alicantepuertodesalida.com/raceVillage (linkit englanniksi)

09 loka

9. ja 12.10. toimistomme ovat suljettuina pyhäpäivien johdosta

9. ja 12. päivä lokakuuta ovat pyhäpäiviä, joten toimistomme ovat kiinni.

9. päivä on Valencian autonomisen alueen päivä ja 12. päivä espanjalaisuuden päivä.

Mukavaa pyhäpäivää kaikille!

12 hein

Käytettyjen asuntojen hinnat nousussa Espanjassa

Vuoden toisen neljänneksen aikana käytettyjen asuntojen hinnat Espanjassa ovat nousseet 1,5% vuoden takaisesta. Eniten hinnat ovat nousseet Baleaareilla (16,6%), Kataloniassa (9,1%) ja Kanarialla (8%). Murciassa hinnat ovat nousseet 1,6% ja Valenciassa 4,6%. Nousu on ollut maltillisempaa myös Andalusiassa (3%) ja Madridissa (2,7%). Toisaalta hinnat ovat laskeneet seitsemällä alueella – eniten laskua on tapahtunut Navarrassa (-5,1%).

Kalleimmat asunnot ovat Baskimaassa Guipúzcoan ja Vizcayan maakunnissa (2 710 €/ m2 ja 2.567 €/m2). Sen jälkeen tulevat Madridin (2.413 €/m2) ja Barcelonan maakunnat (2.340 €/m2). Edullisimmat asunnot löytyvät Toledon (815 €/m2), seuraavaksi Ávilan (828 €/m2) ja Ciudad Realin alueilta (865 €/m2).

Kiinteistöjen hinnoissa on siis runsaasti alueellisia eroja ja hinnat jatkavat normalisoitumistaan eri nopeuksilla. Noususta huolimatta hinnat ovat kuitenkin viime vuosikymmentä alhaisemmalla tasolla, eikä tällä hetkellä ole odotettavissa uutta asuntokuplaa.

Lähde: Idealista

09 kes

Las Hogueras de San Juan kesäkuussa!

Las Hogueras de San Juan kesäkuussa!

Hogueras de San Juan on Suomen Juhannusta muistuttava festivaali, jota juhlitaan kesän kunniaksi viikolla 23.
Tätä juhlaa on vietetty Espanjassa jo 20-luvulta asti ja perinne jatkuu edelleen, kun isoja kokkoja, monumentteja ja patsaita sytytetään tuleen keskiyön aikaan viikonloppuna.

Las Hogueras de San Juan Alicantessa
Alicantessa juhla on yksi vuoden suurimmista ja se on julistettu myös kansainväliseksi turistinähtävyydeksi. Juhannuksen aikaan Alicantessa tapahtumia riittää kesäkuun alusta asti ja ne huipentuvat 24.6 isoon ilotulitukseen, jonka jälkeen kaduille pystytetyt nukkea muistuttavat patsaat sytytetään tuleen. Tätä kutsutaan nimellä La Cremá (poltto) ja sen aikana palomiehet suihkuttavat vettä katselijoiden päälle. La Cremá on alunperin saanut alkunsa puhdistautumisjuhlana, jonka aikana puhdistaudutaan ja unohdetaan kaikki vuoden aikana sattuneet epäkohdat ja ongelmat. Poltetettavat nuket toimivat pahuuden ja epäkohtien symboleina. Itse Juhannusviikolla ohjelmaa on paljon niin päivisin kuin öisinkin, ja juhlat jatkuvat vielä puhdistautumisen jälkeenkin parin seuraavan päivän ajan.


Torreviejassa
Myös Torreviejassa juhlitaan kesän alkamista kokkojen kanssa. Eri naapurustoissa kootaan omat kokot ja rannoille keräännytään juhlimaan fiestoihin hyvän musiikin parissa. Kokkojen lisäksi nähtävillä on myös upeat keskiyön ilotulitukset Playa del Curalla, jota ei kannata jättää välistä! Puhdistusrituaali toteutetaan myös Torreviejassa, vaikka juhlat ovatkin vähän pienemmät. Torreviejassa puhdistautumien tapahtuu perinteisesti pienempien, rannalle sytytettyjen kokkojen yli hypitään puhdistautumisen merkkinä.
Juhlat alkavat jo muutamaa päivää ennen kokkojen sytyttämistä, jolloin kokkojen ja patsaiden rakentaminen aloitetaan.

09 kes

San Javier festivaali


Kuukauden kestävä jazz festivaali Jazz San Javier järjestetään 20. kerran San Javierin kaupungissa!
Kuuluisa festivaali alkaa 30. kesäkuuta ja jatkuu aina heinäkuun 30. päivään. Ohjelmassa on luvassa paljon kuuluisia esiintyjiä ympäri maailmaa. Päivälipun hinta vaihtelee 15 ja 40 euron välillä, mutta on mahdollista myös ostaa 120 euron kausilippu, jolla pääsee kahta esiintyjää lukuunottamatta kaikkiin esityksiin. Festivaalin aikana järjestetään myös ilmaiskonsertteja!

San Javier on kaupunki Mar Menorin, Euroopan suurimman suolajärven rannalla. San Javierin ilmasto on raikas ja kevät on pysyvä ajanjakso. San Javierista löydät kauniita rantoja sekä Mar Menorilta, että Välimereltä. Kylät Santiago de la Ribeira ja La manga del Menor tarjoavat paljon erilaisia palveluita sekä vapaa-ajan aktiviteetteja esimerkiksi vesiurheilijoille. San Javierista löydät myös kulttuuria. Museosta löytyy paljon tietoa kaupungista sekä hieman yllättäen, lentokone.

Kun vierailet alueella kannattaa myös käydä katsomassa lähellä sijaitseva La Mangan alue. Kaunis, 24 kilometriä pitkä kapea maakaistale erottaa Mar Menorin ja Välimeren toisistaan. Ilmastonsa ja pitkien rantojensa ansiosta La Manga on vesiurheilijoiden suosiossa. Lähistöllä sijaitsee vapaa-aikakeskus La Manga Club joka tarjoaa aktiviteetteja golfin, tenniksen sekä jalkapallon harrastajille.

Lisätietoa löydät Festivaalin viralliselta sivustolta http://jazz.sanjavier.es/en/.

11 huhti

Hurmaava San Pedro del Pinatar

Hurmaava San Pedro del Pinatar

San Pedro del Pinatar on yksi suosituimmista turistikohteista Costa Calidan alueella. Alue sijaitsee Mar Menorin eli pikkumeren ja Välimeren välissä ja se onkin ainut kylä La Mangan lisäksi, jolla on rantoja Mar Menorilla ja Välimerellä. San Pedro del Pinatarin ranta-aluetta kutsutaan yleensä nimellä Lo Pagan.

Alueelta löytyy useita viihtyisiä rantoja, mm. Villananitos ja La Puntica. Mar Menorin rannat ovat mukavan tyynejä, mikä houkutteleekin paikalle paljon lapsiperheitä. Lo Paganissa on myös miellyttäviä ravintoloita, kahviloita ja baareja, monipuolisia aktiviteetteja kuten sukellusta ja surffausta sekä kauniita puistoja. Regional Park Salinas on ihastuttava alue, missä on paljon nähtävää ja lintuja, mm. suloisia flamingoja!

Mar Menor on erittäin suola- ja mineraalipitoinen ja siksi sillä on terveyttä sekä rentoutumista edistäviä vaikutuksia. Lo Paganissa pääsee myös nauttimaan luonnonmutakylvyistä, mikä on pakko kokea San Pedro del Pinatarissa ollessa! Meren pohjasta kaivetaan mutaa ja se levitetään iholle kuivumaan, jonka jälkeen se huuhdotaan meressä pois. Mutakylpy virkistää ja tekee ihosta silkkisen pehmeän! Merivedestä pääsee myös nauttimaan Thalasia kylpylähotellissa, mikä on oivallinen kohde rentoutumiseen – kokeile erilaisia hoitoja tai makoile altaissa!

Tutkimalla San Pedro del Pinataria ja sen ympäristöä löytää varmasti syyn, miksi sinne haluaa palata uudelleen!

Lähteet:

España, 2017. San Pedro del Pinatar. Luettavissa: http://www.spain.info/es/que-quieres/ciudades-pueblos/otros-destinos/san_pedro_del_pinatar.html
Thalasia Costa de Murcia, 2017. Luettavissa: http://www.thalasia.com/en-GB/index.aspx
Único San Pedro del Pinatar, 2017. Luettavissa: http://www.sanpedrodelpinatar.es/ayto2/

07 huhti

Semana Santa

Pääsiäinen on viikonpituinen suuri juhla Espanjassa, mitä kutsutaan nimellä Semana Santa. Kirkollisella juhlalla on pitkät perinteet ja sen vietto on tärkeässä roolissa Espanjassa.

Torreviejassa järjestetään viikon aikana useita pääsiäiskulkueita ja messuja. Semana Santan vietto alkaa tänä vuonna sunnuntaina 9.4 ja päättyy 16.4 sunnuntaina. Tapahtumarikas viikko tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa, tässä artikkelissa esittelemme muutamat kohokohdat Torreviejasta.

13.4. Kiirastorstai: Plaza de Constitución –aukiolta klo 23.00 lähtevä kulkue esittää ristiinnaulittua Jeesus Kristusta.

14.4. Pitkäperjantai: la Plaza del Calvario –aukiolta puolen yön maissa klo 00.30 lähtevä kulkue esittää tapahtumia Golgatan ristillä.

15.4. Pääsiäislauantai: Virgen del Carmen –kulttuurikeskukselta klo 22.30 lähtevä rumpukulkue ilmaisee Kristuksen voittoa kuolemasta.

Tarkemmin Semana Santan ohjelmasta voi lukea espanjaksi Torreviejan viralliselta nettisivulta. Sivuilta löytyy mm. tarkemmat kuvaukset, kulkueiden reitit ja aikataulut.

Zariko toivottaa leppoisaa pääsiäisen aikaa!

Lähteet:
Torrevieja.com, 2017. Semana Santa Torrevieja 2017. Luettavissa: http://www.torrevieja.com/es/servicios/agenda/semana-santa-torrevieja-2017.html.

18 maalis

Nyt juostaan!

Costa Blanca tarjoaa upeiden rantojensa myötä aktiviteetteja myös hieman enemmän toimintaa kaipaaville. Jos juoksujalkaa vipattaa, on aika kiskoa lenkkarit jalkaan, napata vesipullo mukaan ja tutustua alueeseen aivan eri näkökulmasta!

Lenkille voi lähteä milloin vain omatoimisesti tai ilmoittautua eri paikkakunnilla järjestettäviin juoksutapahtumiin. Helteisen sään takia on tärkeää huolehtia riittävästä nesteytyksestä ja aurinkosuojasta.

Costa Blanca Running Circuito 2017 yhdistyksen nettisivuilta löytyy kattavasti tietoa alueen juoksutapahtumista. Yhdistyksen tavoitteena on tuoda esiin liikunnan terveysvaikutuksia, innostaa liikkumaan ja tarjota mahdollisuuksia osallistua tapahtumiin. Nettisivusto on selkeä ja sieltä löytyy tarvittavat tiedot tulevista juoksutapahtumista mm. hintoineen ja reitteineen.

Espanjassa juokseminen on hyvin suosittua, siksi sille on perustettu koko maan kattava nettisivusto, carreraspopulares.com. Sieltä pystyy helposti hakemaan maakunnittain järjestettäviä tapahtumia. Erityisesti meidän alueella suurta kiinnostusta ovat herättäneet Orihuelan, Torreviejan ja Elchen puolimaratonit. Tältä vuodelta on juoksematta enää Elchen puolimaraton, joka järjestetään 2.4.2017.

Lisää potkua juoksemiseen tuovat erilaiset esteet ja portaat, esimerkiksi Elchen 11.6.2017 järjestettävä Xtrem Running Race. Benidormin hulppeassa 52-kerroksisessa hotellissa juostaan 924 porrasta ylöspäin 13.5.2017, mistä ei varmasti vauhtia puutu!

Juoksemisessa pääsee purkamaan energiaa ja haastamaan itseään. Se edistää hyvinvointia ja auringon kepeät säteet kulkevat matkassa mukana luoden positiivisuutta.

08 maalis

Oletko uusi myyntitykkimme?

Salesperson wanted at Zariko Properties

We are looking for a new member to our international team!

We expect you to:
  • Develop and maintain a customer database
  • Prepare sales action plans and strategies
  • Plan and conduct direct marketing activities
  • Provide revenue growth
  • Ensure customer services satisfaction and good client relationships follow up on sales activity

You have a BBA degree or equivalent and a minimum of 2 -3 years of working experience, preferably sales related. You can handle multiple tasks and accomplish them within deadlines. You are fluent in Spanish and English as well as you know a third language (German, Flemish, Finnish or French). Also you should have excellent written and verbal communication skills.

Please email us you CV and a motivational letter explaining:
  • What are you personal strengths and areas of interest?
  • What makes you a great salesperson?
  • What additional skills would you bring to our company?
  • What do you expect from your future?

The job is located at the Zariko Torrevieja and Lo Pagán offices, starting 1.4.2017 or as agreed, and is full-time.

Email: zariko@zariko.com

17 helmi

Karnevaalit – värien ja ilon huumaa!

Karnevaalikausi on alkanut!
Jälleen on tullut se aika vuodesta, kun tanssi, laulu, musiikki, värit sekä elinvoima yhdityvät upeaan taijanomaiseen kokonaisuuteen – karnevaaleihin! Kaikista Espanjan upeista juhlista voisi ehkä sanoa, että mitään ei juhlita villimmin kuin karnevaaleja helmikuun loppupuolella! Juhlintaan kuuluu upeita kaduilla olevia kulkueita, esityksiä ja juhlahumua aamusta iltaan saakka!

Karnevaalit Espanjassa ovat tunnettuja upeista maskeista ja mielikuvitusrikkaista asuyhdistelmistään. Karnevaaleihin osallistuu kaiken ikäiset juhlimaan ja tanssimaan heittämällä arjen murheet ja rutiinit kokonaan hetkeksi sivuun “karnevalisoitumalla” rikkomalla yhteisön normaalit rajat sekä muuttamalla pyhän maalliseksi! Lopputuloksena on rituaalinomainen puhdistautuminen huolista. Karnevaaleissa tulet aina kokemaan upeita kulkueita, naurua, iloa, äänekästä musiikkia, tanssia ja erillaisia ruokia!

Historiaa
Karnevaalien alkuperästä ei olla täysin varmoja, mutta ne voidaan jäljittää antiikin Kreikkaan ja Roomaan. Kaikista suosituin teoria on, että karnevaalit syntyivät paaston yhtyedessä. Nykyään paaston aikaa edeltävät karnevaalit ovat todella suuria ja suosittuja juhlia varsinkin katolilaisissa maissa. Juhlaa vietetäänkin usein monta päivää peräkkäin ja jopa yötä päivää.

Myöhemmin karnevaalit ovat laajentuneet ympäri Eurooppaan. Karnevaaleja juhlitaan marraskuun ja maaliskuun välillä, jolloin myöskin juhlitaan muunmuassa hedelmällisyyttä ja keskitalvea eli “saturnaliaa.” Juhlan alkuperää on myös historioitsijoiden mukaan nähty jo 5000 vuotta sitten Egyptissa ja Sumerissa.

Karnevaalit Torreviejassa
Torreviejassa juhlinta aloitettiin tänä vuonna tammikuun puolessa välissä ja juhlat kestävät 4 viikkoa. Pääkulkueet tullaan näkemään 19.2 sunnuntaina klo 16.00 ja loppuhuipennus illalla 25.2 klo 22.00. Päätöskulkueet lähtevät tuttuun tapaan Asunción -aukiolta Ramón Gallud -katua pitkin Patricio Pérez -kadulle saakka.

Torreviejan kulkueen reittejä sekä muuta yleistä tietoa: tästä linkistä
Kuvat otettu Torreviejassa 2009.

21 joulu

Loppuvuoden aukioloaikamme

Zarikon tiimi kiittää ja kumartaa kuluneesta vuodesta ja toivottaa oikein hyvää ja rauhaisaa joulua ja menestyksekästä uutta vuotta!

Loppuvuoden pyhinä toimistomme ovat suljettuina 24.-26.12 sekä 31.12 ja 1. ja 6.1.2017

 

 

21 kes

Juhannus Espanjassa: Las Hogueras de San Juan

Las Hogueras de San Juan eli juhannus on täällä! Espanjassa ja varsinkin Alicanten kaupungissa kesän saapumista juhlitaankin astetta isommin, sillä ohjelmaa on ollut jo kesäkuun alusta lähtien.

Juhannusviikolla Alicantessa ohjelmaa on entistä tiheämmin ja 24.6 on juhannuksen huippu. Päivällä järjestetyn ohjelman lisäksi keskiyöllä on upea ilotulitysnäytös “Palmera”, jota seuraa “La cremà” eli poltto. La Cremàn aikana sytytetään palamaan kaduille pystytetyt suuret Ninot-nuket, jotka kuvaavat ajankohtaisia epäkohtia. Tämän aikana palomiehet suihkuttavat vettä ympärillä olevien ihmisten päälle. Hoguerasin huipun jälkeisinä päivinä 25.6 -29.6 Alicanten rannalla pääsee ihailemaan upeita ilotulitusnäytöksiä keskiöisin.

Myös Torreviejassa pääsee nauttimaan Juhannusohjelmasta; Kesäkuun 23. Päivänä Playa del Cura -rannalle kerääntyy tuhansia ihmisiä suorittamaan “puhdistusrituaalin” – rannalle sytytetään kokkoja joiden yli ihmiset hyppivät. Näin he puhdistautvat kaikesta pahasta, mitä on tapahtunut koko vuoden aikana. Lisäksi useilla alueilla Torreviejassa on omat kokkonsa ja keskiyönä rannalla pidetään komeat ilotulitukset!


Täältä voit ladata Alicanten Juhannuksen virallisen ohjelman.

02 kes

Ulkomaalaiset ostavat Espanjasta kalliimpia asuntoja kuin espanjalaiset

Notaarin tilastojen mukaan ulkomaalaiset ostavat Espanjasta jopa 28% kalliimpia asuntoja kuin espanjalaiset. Ulkomaalaiset maksoivat noin 1.598 euroa neliöltä vuonna 2015, kun taas espanjalaisilla tyypillinen neliöhinta pyöri 1.247 eurossa.
Ulkomaalaisten ostajien kesken on myös havaittavissa erilaista hintakäyttäytymistä: Vuonna 2015 neliön keskihinta ulkomaalaisilla, jotka eivät ole kirjoilla Espanjassa, nousi 5,6% 1.792 euroon, kun taas Espanjassa pysyvästi kirjoilla olevilla ulkomaalaisilla neliön hinta laski 0,1% 1.367 euroon. Notaarit ovat huomanneet neliön hinnan kehityksen vakautuneen vuodesta 2013 asti.
Tilastoista päätellen markkinoiden kalleimmat asunnot ovat suurimmassa suosiossa erityisesti saksalaisten, tanskalaisten, venäläisten, ruotsalaisten ja sveitsiläisten keskuudessa. Kalleimmat ulkomaalaisten suosimat asunnot löytyvät Baleaarien saarilta, Baski-maasta, Madridista ja Kataloniasta.
Eniten asuntokauppoja ulkomaalaisten toimesta tekivät englantilaiset (20,6%), ranskalaiset (8,8%), saksalaiset (7,5%), belgialaiset (5,7%), italialaiset (5,5%) ja romanialaiset (5,3%). Heidän vaikutuksestaan syntyy yli puolet kaikkien ulkomaalaisten asuntokaupoista Espanjassa.
Aikaisemmin jo valmiiksi Espanjassa asuneet ulkomaalaiset ostivat enemmän asuntoja maasta kun ulkopuolelta tulleet, mutta 2012 lähtien muista maista tulevat ovat ostaneet 7% enemmän kuin Espanjan ulkomaiset asukkaat. Heidän ostamisensa nousi kuitenkin viime vuonna 18,2%. Vuonna 2015 asuntomyynnistä 51,7% koski Espanjan ulkopuolelta tulleita asukkaita.

24 touko

Käytettyjen asuntojen myynti nousussa

Tammikuun ja maaliskuun välillä myytiin päivittäin lähes 1100 asuntoa – ensimmäisen vuosineljänneksen myynti on noin 9.2% enemmän kuin vuosi sitten ja tulos on paras sitten viiteen vuoteen. Kyseisenä aikavälinä myytiin yhteensä 99 113 asuntoa – viimeksi tähän tulokseen on samana ajanjaksona päästy vuoden 2011 ensimmäisesenä vuosineljänneksenä (122 933 asuntoa). Pelkästään maaliskuun myynnit nousivat edellisestä vuodesta 16,8%, joka on toisiksi suurin nousu kuluneen 25 kuukauden nousuputken aikana.

Uudiskohteiden myynti jatkaa puolestaan 23 kuukautta kestänyttä laskuaan. Tämä johtuu siitä, että jatkuvasti vähemmän asuntoja voidaan luokitella uudeksi – uudiskohde voidaan luokitella uudeksi vain vuoden verran sen valmistumisen jälkeen. Tammikuun ja maaliskuun välillä uudiskohteiden myynti on laskenut 13%. (INE)

Kaikista eniten myyntitulokset ovat nousseet viime vuodesta Canarian, Extremaduran sekä Cantabrian alueilla. La Riojan ja Galician alueet ovat ainoat, jonka myynnit ovat lasekeneet.

Lähde: http://www.idealista.com/news/inmobiliario/vivienda/2016/05/10/742054-entre-enero-y-marzo-se-vendieron-casi-1-100-casas-diarias-un-9-2-mas-y-la-mejor

07 touko

Sinisen Lipun rannat ovat julkaistu

Espanja on maailman johtava maa Sinisten Lippujen määrässä; Maassa on 586 Sinisen Lipun rantaa ja 100 Sinisen Lipun satamaa. Espanjan sisällä puolestaan Alicanten maakunta johtaa 62 rannalla ja 13 satamalla.

Sininen Lippu (Blue Flag) on palkinto, joka voidaan myöntää kun ranta, satama tai veneilyturismin operoija täyttää tietyt kriteerit. Näitä kriteereitä ovat esimerkiksi vedenlaatu, ympäristöohjeet ja rannan hygienia- ja turvallisuuspalvelut.

Alicanten rannoista Calpe, Alfás del Pi, El Campello ja San Juan ovat saaneet Sinisen lipun 30 peräkkäisenä kautena.
Torreviejassa Sinisen Lipun omaavia rantoja ovat tänä vuonna Torrelamata-Surin, Curan, Los Locosin, Los Náufragosin sekä Cala Piterasin rannat. Orihuela Costalla lipun saivat Punta Priman, Cala Estacan, Cala Bosquen, Cala Capiánin, La Caletan, Calas de Aguamarinan, La Glean sekä Barranco Rubion rannat.

Lue alkuperäinen espanjankielinen artikkeli tästä:
http://www.diarioinformacion.com/alicante/2016/05/05/comunitat-125-autonomia-banderas-azules/1757984.html

Lista Sinisen lipun rannoista:
http://www.diarioinformacion.com/elementosWeb/gestionCajas/INF/File/Listado_Playas_Bandera_Azul_en_Alicante_2016_1.pdf

 

12 huhti

Etsitään työharjoittelijaa kesäksi/syksyksi/talveksi 2016

Työharjoittelijaa haetaan toimistoomme Torreviejaan (taloushallinnon/markkinoinnin opiskelija, amk)

Etsimme työharjoittelijaa markkinointiassistentin tehtäviin kesäksi/syksyksi/talveksi/ 2016.

Tehtävän kuvaus
Tarjoamme työharjoittelupaikkaa markkinoinnin tai taloushallinnon opiskelijalle kiinteistönvälitystoimistossamme Torreviejassa.

Mahdollisia työtehtäviä:

- nettisivujen päivitys
- myytävien kohteiden lisääminen nettiportaaleihin
- artikkeleiden kääntäminen espanjasta suomeksi/englanniksi/venäjäksi (mikäli kielitaito on riittävä)
- uutiskirjeen kirjoittaminen
- internetmarkkinoinnin suunnittelu ja toteutus yhdessä kumppaneiden kanssa
- markkinointimateriaalien tekeminen ja toimittaminen
- printtimainosten tilaaminen ja aikataulusta huolehtiminen
- asiakaspalvelu sekä muita toimistotehtäviä
- muita tehtäviä osaamisen ja innostuksen mukaan

Vaadittavat ominaisuudet:

- suomen ja/tai englannin kielen sujuva osaaminen (puhe ja teksti)
- vähintään auttava espanjankielen tai venäjänkielen osaaminen
- oma-aloitteisuus ja järjestelmällisyys
- sopeutuminen välillä kiivaaseenkin työrytmiin

Jos tulet valituksi, autamme mielellämme asunnon etsimisessä ja muissa käytännön asioissa liittyen Espanjassa asumiseen. Työharjoittelu on palkaton.
Hakemukset lähetetään sähköpostilla alla olevaan osoitteeseen.

Muita tietoja:
Lähetä hakemuksesi ja CV:si sähköpostilla osoitteeseen zariko@zariko.com. Harjoittelu alkaa sopimuksen mukaan.

21 maalis

Pääsiäiskulkueet Torreviejassa

Espanjassa pääsiäinen on reilu viikon mittainen juhla, joka alkaa palmusunnuntaina. Pääsiäiskulkueet ovat tärkeä osa tätä juhlaa, joka on espanjaksi Semana Santa. Tänä vuonna ensimmäiset kulkueet olivat palmusunnuntaina 20.3 ja viimeinen kulkue maanantaina 4.4.2016. Olemme keränneet tähän kulkueiden aikataulut, reitin löydät avaamalla linkin.

Maanantai 21.3.2016
22:00 – http://semanasanta.mareapps.com/?page_id=1055

Tiistai 22.3.2016
22:00 – http://semanasanta.mareapps.com/?page_id=1061

Keskiviikko 23.3.2016
22:00 – http://semanasanta.mareapps.com/?page_id=1065

Torstai 24.3.2016
23:00 – http://semanasanta.mareapps.com/?page_id=1069

Perjantai 25.3.2016
00:30 – http://semanasanta.mareapps.com/?page_id=1074
20:00 – http://semanasanta.mareapps.com/?page_id=1074

Lauantai 26.3.2016
22:30 – http://semanasanta.mareapps.com/?page_id=1078

Sunnuntai 27.3.2016
08:00 - http://semanasanta.mareapps.com/?page_id=1082

Maanantai 28.3.2016
08:30 – http://semanasanta.mareapps.com/?page_id=1086

18 maalis

Kevään juhlapyhien aukioloajat

Toimistomme ovat suljettuna seuraavasti kevään pyhien aikana:
Torreviejan toimisto on kiinni 19.3 eli espanjalaisena Isäinpäivänä sekä Pitkäperjantaina 25.3, toisena Pääsiäispäivänä 28.3 ja 4. huhtikuuta.
Murcian toimistomme Lo Paganissa on kiinni Pitkäperjantaina 25.3 sekä tiistaina 29.3.
Pyhäpäivinä näytöt vain erikseen sovittuna.
Muuten olemme normaalisti auki klo 10-18 arkisin ja 10-14 lauantaisin.
Tervetuloa!
19 helmi

Ruotsalaisten osuus asuntomarkkinoilla kasvanut huimasti, kun taas Venäjän osuus romahtanut

Colegio de Notariosin uusimpien tietojen mukaan Ruotsin osuus Alicanten asuntomarkkinoilla on kasvanut jo toisiksi suurimmaksi ulkomaalaiseksi markkinaksi, kun taas Venäjän osuus on laskenut. Kuten tavallista, Iso-britannia on taas kerran näillä markkinoilla johtoasemassa. Viime vuonna ulkomaalaiset ostivat yhteensä 17 468 asuntoa Alicanten maakunnassa, ollen jo viides vuosi putkeen ulkomaalaisen asuntomarkkinan kasvulle. Vuodesta 2010 heidän määrä onkin lähes kaksinkertaistunut.

Britannialaiset johtavat siis ulkomaalaisten ostajien tilastoa Alicantessa. Kiinteistökauppojen määrä on noussut merkittävästi: vuonna 2015 britannialaiset ostivat 4826 asuntoa Alicantessa, joka on noin 50% enemmän kuin edellisenä vuonna. Tähän on vaikuttanut luultavasti mm. uudistus, jonka johdosta britannialaiset voivat nostaa kaiken kertyneen eläkerahan kerrallaan, jos sen sijoittaa asuntoon. Lisäksi Costa Blancan asunnot tuntuvat edullisemmilta, koska euro on devalvoitunut puntaan nähden.

Toinen suuri muutos Alicanten asuntomarkkinoilla on venäläisten markkinoiden romahtaminen. Venäläisten ostamien kiinteistöjen määrä laski vuodesta 2014 vuoteen 2015 puolella. Toisaalta ruotsalaisten osuus markkinoilla on kasvanut huomattavat 19% edellisvuoteen verrattuna ja näin ollen he nousivat toiseksi tärkeimmäksi ulkomaiseksi markkinaksi Britannian jälkeen. Sen lisäksi, että he ovat olleet merkittävä tekijä Benidormin turismissa, ovat he löytäneet muun Costa Blancan. Osasyynä on Ruotsin nousujohteinen talouskasvu, ja hyvät kulkuyhteydet Ruotsin ja Alicanten lentokentän välillä.

Lue alkuperäinen espanjankielinen artikkeli: http://www.diarioinformacion.com/alicante/2016/02/14/suecia-segundo-mayor-mercado-extranjero/1727608.html

01 syys

Autetaan yhdessä paikallista eläinsuojeluyhdistystä!

Lojuuko nurkissasi jo parhaat päivänsä nähneitä pyyhkeitä ja lakanoita? Vai onko kenties loma lopuillaan ja matkalaukun tilanpuute ahdistaa?
Haluamme omalta osaltamme olla auttamassa paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen S.A.T. Animal Rescue toimintaa. Siksi päätimme, että voit 1.9. – 30.9. 2015 välisenä aikana tuoda toimistollemme puhtaat vanhat pyyhkeesi ja lakanasi, sekä siistit tarpeettomat vaatteesi. Lahjoitamme ne eteenpäin, tarve on kova. Vaatteet myydään S.A.T. myymälöissä, ja niiden tuotto menee yhdistyksen toimintaan.

Auta meitä auttamaan, yhdessä onnistumme!

http://www.satanimalrescue.com/uk/

23 kes

San Juan – Kokkojen yö

Nyt kun juhannus on jälleen käsillä, ajattelimme kertoa hieman espanjalaisesta juhannuksesta, San Juanista. Espanjalaiset juhlivat siis juhannusta myös, mutta kun meille suomalaisille se on keskikesän juhla, espanjalaiset vasta juhlivat kesän alkamista. Espanjalaiset tunnetusti rakastavat juhlimista ja hauskanpitoa ystävien ja perheenjäsenten seurassa, eikä San Juan ole poikkeus.

San Juan-juhla pidetään rannalla, jossa poltetaan kokkoja, syödään, juodaan ja seurustellaan. 24. päivänä kesäkuuta yö on lyhyempi kuin minään muuna päivänä vuodesta. Mytologian mukaan tuona maagisena yönä voi tapahtua mitä kummallisempia asioita. esimerkiksi pakanajumalat voivat näyttäytyä tuona yönä! Jos hyppäät kokon yli 3 kertaa juhannusyönä, perinteen mukaan sielusi puhdistuu ja ongelmasi palavat pois. Myös hyppäämällä mereen voi karkottaa pahat henget tuona yönä.

Alicantessa San Juania juhlitaan myös kokkoja polttamalla. Tulen ylistämisen lisäksi juhlassa on musiikkia, ilotulituksia ja paljon värejä. Tuhannet ihmiset vaeltelevat kaduilla kokeakseen tämän ihmeellisen juhlan. Kesäkuun 23. päivänä Alicantelaiset yleensä pakenevat maalle. He valmistavat perinteisen espanjalaisen juhlaillallisen, sytyttävät kokon keskiyöllä, tanssivat sen ympärillä, ampuvat raketteja sekä uivat meressä. Tulta kunnioitetaan myös heittämällä kokkoon pahvisia tai puisia “nukkeja”.

San Juania juhlitaan useita päiviä. Juhlan kuningatar “Bellea del Foc” (“Tulen kaunotar”), valitaan jo toukokuussa paikallisten komiteoiden valitsemista ehdokkaista.  Virallisesti juhlallisuudet alkavat 20.6., jolloin rakennetaan kokkoja rannoille, sekä humoristiset pahvihahmot täyttävät katukuvan. Myös suuria telttoja pystytetään ympäriinsä, ja ne toimivat tanssilattioina juhlijoille.  Juhlan kohokohtiin kuuluu mm. bändien ja kuningatarten saapuminen, perinteinen espanjalainen paraati sekä upea kulkue, jossa on tanssiryhmiä ympäri maailmaa.  Lisäksi joka päivä 19.-24.6. ammutaan raketteja Plaza de los Luceros-aukiolla. Korvatulpat on hyvä ottaa mukaan, koska pauke on todella kova!

Lopuksi keskiyöllä 24.6. tulee juhlan loppuhuipennus “cremá” eli poltto. Kaikki rannoille rakennetut kokot sytytetään, tanssitaan ja lauletaan, samalla kun palomiehet kastelevat juhlijoita vedellä.

13 huhti

13.4. Paikallispyhä Torreviejassa, Lo Pagánin toimiston palvelee

Tänään maanantaina 13. päivä Torreviejan toimistomme on kiinni paikallisen pyhän vuoksi. Lo Paganin toimisto on avoinna normaalisti uusissa tiloissa Avda Generalisimo, 38 ja teitä palvelee siellä Alex ja Jesús!

Suora numero Lo Pagánin toimistoon: +34 868 045 993

03 marras

After sales – palvelumme

Oletko jo tietoinen kattavista After Sales -palveluistamme? Tavoitteenamme on aina tarjota mahdollisimman kattava palvelu asiakkaillemme. Osaavan asiakaskuntamme sekä laajan yhteistyöverkostomme avulla tarjoamme sinulle monipuolisia palveluita myös kaupankäyntisi jälkeen.

After Sales-palvelumme ovat räätälöityjä jokaisen asiakkaan ja asunnon tarpeiden mukaan. Palvelumme voivat sisältää esimerkiksi asuntosi siivouksen ja maalauksen tilaamisen ennen huonekalujen asettamista tai muuttoa uuteen asuntoosi. Jos asuntosi on tyhjillään pidemmän aikaa, voimme sopia kohtivahtipalvelusta tai asunnon vuokraamisesta. Kotivahtipalveluun voi sisältyä asuntosi tarkistus ja tuulettaminen, kasvien kastelu, postilaatikon tyhjäys jne.

Mikäli haluat vuokrata asuntoasi, voimme tarjota asuntoasi kansainväliselle asiakaskunnallemme joko loma- tai pitkäaikaisvuokraukseen. Henkilökuntamme arvioi asuntosi vuokrattavuuden mielellään ja auttaa sinua suunnitelemaan asuntosi varustelun vuokrausasteen maksmimoimiseksi. Vuokrauksen lisäksi tarjoamme myös avainvahtipalvelua ja voimme jopa tilata sinulle lentokenttäkuljetuksen, jotta matkustamisesi olisi mahdollisemman vaivatonta.

08 loka

12.10. Espanjalaisuuden päivä

FIESTA NACIONAL DE ESPAÑA

Fiesta Nacional de España tai Día de la Hispanidad on Espanjan kansallispäivä, jota juhlitaan vuosittain 12. päivä lokakuuta. Se on vuosipäivä, jolloin Kristoffer Kolumbus saapui ensimmäisen kerran Amerikan mantereelle, 12. Päivää juhlitaan myös muissa maissa.

Historia
Päivää juhlitaan koko Amerikassa laajalti. Yhdysvalloissa se tunnetaan nimellä ‘Columbus Day’ ja monessa etelä-amerikkalaisessa maassa se on ‘Día de la Raza’. Espanjassa juhlapäivän juuret juontavat vuoteen 1935, jolloin Madridissa järjestettiin ensimmäiset juhlat päivän kunniaksi. Päivä tunnettiin Dia de la Hispanidad eli espanjalaisuuden päivänä. 27. päivä marraskuuta vuonna 1981 päivästä tehtiin kansallinen pyhäpäivä.

Juhlinta
Juhlapäivä alkaa kun Espanjan kuningas valvoo Espanjan lippu nostetaan salkoon Madridin keskustassa. Sen jälkeen hän ja pääministeri johtavat sotilaallisen paraatin, jossa on sotilaita mukana useista Espanjan armeijan yksiköistä. Asevoimien lentokoneet tekevät näytöksen Espanjan lipun väreissä (savu). Tapahtumia voi seurata suorana lähetyksenä.
Aragonin alueella ihmiset myös viettävät myös suojeluspyhimyksensä päivää ’Día del Pilar’ (Virgen del Pilar).

Yleisessä elämässä
Yleisesti kaupat ja virastot ovat kiinni ja ihmiset viettävät päivää perheen parissa. Pienemmät liikkeet saattavat olla avoinna. Julkinen liikenne toimii rajoitetusti.

Lähdetiedot:

http://en.wikipedia.org/wiki/Fiesta_Nacional_de_Espa%C3%B1a
http://www.timeanddate.com/holidays/spain/hispanic-day
http://www.calendarlabs.com/holidays/spain/national-day.php

 

03 loka

Haetaan uusia vuokra-asuntoja!

Etsimme uusia vuokrakohteita kasvavaan kysyntään. Suurin osa asiakkaistamme etsii laadukkaita ja hyvin varustettuja asuntoja, joten asunnon tulisi olla hyväkuntoinen ja mielellään ilmastointilaiteella varustettu sekä aurinkoinen (mieluiten etelään tai länteen suuntautuva). Muu varustelu, kuten tiskikone tai Internet-yhteys on aina plussaa. Asunto voi olla minkä tyyppinen tahansa Torreviejan tai Orihuela Costan alueelta. Talvella vuokralaiset ovat pääosin Pohjoismaista ja kesällä paikallisia kesälomalaisia sisämaasta. Suurin osa asiakkaistamme etsii asuntoa lyhytaikaiseen vuokraukseen (1vko – 7kk).

Ota yhteyttä vuokravastaavaamme Mia Komppaan ja hän mielellään keskustelee asuntonne vuokrausmahdollisuuksista!

Mia Komppa
Zariko Properties
GSM: +34 607 043 174
email: info@zariko.com
Skype: rentalszariko

14 elo

15.08.2014.

Huomenna 15.8. toimistomme on suljettuna paikallisen pyhäpäivän johdosta. Lauantaina olemme avoinna normaalisti.

02 kes

Zariko laajenee!

Uusi toimisto San Pedro del Pinatariin!

Zariko laajenee: avaamme uuden toimiston San Pedro del Pinatariin pystyäksemme palvelemaan  paremmin  Murcian alueen kasvavaa asiakaskuntaa. Torstaina 5.6.2014 vietämme avajaisia uudessa toimistossamme, tervetuloa nauttimaan aurinkoisesta juttutuokiosta ja samalla tutustumaan alueen asuntotarjontaan. Tarjoilemme pikkupurtavia  klo 12 ja 18 välisenä aikana.

Osoitteemme San Pedrossa on Avenida Generalísimo 90 ja puhelimitse meidät tavoittaa numerosta 868 045 993. Uuden toimistomme aukioloajat ovat samat kuin Torreviejassa: arkisin 10-18 ja lauantaisin 10-14.

Toimistomme Torreviejassa on  suljettu kyseisenä päivänä.

03 joulu

Haluatko viinitilan omistajaksi?

Miltä kuulostaisi nauttia lasillinen omaa nimikkoviiniä oman viinitilan terrassilla? Nyt myynnissä 5 osuutta suomalaisomisteisesta Finca La Molinetasta. Viinitila sijaitsee Torre del Ricon kylässä Jumillan viinialueella, vajaan tunnin ajomatkan päässä Välimeren rannoilta ja Alicanten lentoasemalta. Tila tuottaa rypäleitä, manteleita ja oliiveja, ja tilalla kasvaa myös jonkun verran hedelmäpuita. Tila käsittää lähes 80 hehtaaria maata upeissa kumpuilevissa maisemissa. Päärakennus on kooltaan n. 640 m2 ja asuinkäyttöön rakennettu. Siinä on 9 huonetta ja sauna osakkaiden virkistyskäyttöön.

Tarjoushinta 5 osuuden paketille on 42 000€ (virallinen osuuden hinta 9 500€/kpl). Osakkaita on 30.

Osakkuus oikeuttaa yöpymään tilalla veloituksetta 1vk/osuus, siis 5 viikkoa/5 osuutta vuodessa. Lisäksi tilalla voi muuna aikana yöpyä edulliseen osakashintaan, ja tuoda esimerkiksi perhettä ja ystäviä viininmaistajaisiin. Tila tarjoaa erinomaiset ulkoilumahdollisuudet ja pyöräilymaastot, ja antaa osakkaalle mahdollisuuden tutustua koko viinintuotannon prosessiin taimesta valmiiseen viiniin. Osakkaalla on myös oikeus ostaa oman tilan viinejä osakashintaan tilalta tai Suomeen tuotuna.

Jumillan viinialueesta erinomaisen matkailukohteen tekee sen rauhallisen sijainnin lisäksi lähialueiden lukuisat golfkentät, ja kylpylät, hyvät metsästysmaastot sekä monet historialliset kohteet, ja kuitenkin lyhyet etäisyydet Välimeren rannalle sekä Alicanten ja Murcian miljoonakaupunkeihin.

La Molinetan viinitilan ydinajatuksena on antaa ainutlaatuinen mahdollisuus viettää aikaa samanhenkisten viinin ja Espanjan ystävien kanssa sekä tutustua ja osallistua viinin tuotannon koko prosessiin.

Lisätietoja Heidi Saarikolta zariko@zariko.com.

 

 

20 hein

Lataa pankin esite myyntikohteista

Nyt pankin Pásalo esitteen saa myös digitaalisessa muodossa! Tutustu upeisiin myyntikohteisiin Valencian maakunnassa sekä Murcian alueella. Lataa esite PDF-muodossa alta.

15 kes

Alicante, maakunta, jonka rannat ovat ansainneet eniten sinisiä lippuja

La Mata Beach Valencian itsehallintoalue saavutti ennätysmäärän 127 kappaletta sinisiä lippuja sen rannoille ja satamiin vuonna 2013. Niistä 70 kappaletta on Alicanten maakunnassa, joista 58 on annettu sen rannoille ja 12  satamille. Tämä tekee Alicantesta maakunnan, joka on saanut eniten tunnustusta vesiensä ja rantojensa laadusta. Valencian alueen rannoista 38% on nyt varustettu sinisillä lipuilla kun taas Espanjan rantojen keskiarvo on noin 20% rannoista.

Espanja on saanut yhteensä 10 uutta lippua, ja niistä 7 on Valencian alueella. Maatalouden, kalastuksen, ruoan ja veden aluesuunnittelusihteeri Joaquín Vañó, sanoo että nämä tunnustukset ovat tulosta hallituksen tekemästä työstä rannikon ja vesien suojelemiseksi ja laadun parantamiseksi.  Veden laatu on “erinomainen” 90%:lla rannoista. Vañón mielestä nämä huomion osoitukset kannustavat hallitusta ylläpitämään rantojen laatua edelleen Euroopan säännösten mukaisena.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan espanjaksi tästä:
http://www.diarioinformacion.com/alicante/2013/05/23/alicante-provincia-banderas-azules-playas/1377080.html

17 tammi

Asuntoihin energitodistus pakolliseksi

Kesäkuusta alkaen, tulee asuntojen vuokrauksen ja myynnin yhteydessä olla mukana energiatodistus. Kaikki, jotka myyvät tai vuokraavat ennen vuotta 2007 rakennettuja asuntoja, tarvitsevat pakollisen todistuksen energiatehokkuudesta.
Teollisuusministeriön mukaan, kuninkaalle esitettävä ehdotus sisältäen tämän pakollisen dokumentin, on määrä hyväksyä tässä kuussa sisältäen kahden kuukauden sovittamisajan huhtikuuhun, jolloin hallitus vaatii tämän todistuksen kaikkiin asuntoihin.
Kyseessä on vaatimus Euroopasta, ja sen odotetaan olevan hyväksytty ennen 1. päivä tammikuuta. Tällä hetkellä teollisuusministeriö on sanonut, että virallinen päätös saadaan ajoissa, mutta jos määräaikaa ei noudateta, tulee Espanjalle todennäköisesti rangaistus Euroopasta.
Uusien määräysten tullessa voimaan 1. kesäkuuta 2013, kaikissa asunnoissa, jotka ovat myynnissä tai vuokralla ja ovat rakennettu ennen vuotta 2007, tulee olla energiatodistus. Määräys sulkee pois ainoastaan sellaiset suojellut rakennukset ja monumentit, joita käytetään uskonnolliseen toimintaan, tai ne asuinrakennukset joita vuokrataan sopimuksen mukaan ainoastaan 4kk vuodessa tai alle, muun muassa.
Laki uudistus on peräisin EU:sta ja sen oli tarkoitus olla jo voimassa 1.1.2013 alkaen, mutta tällä hetkellä se näyttää astuvan voimaan vasta 1.6.2013.
Todistus kertoo kuinka energiatehokas kiinteistö on: luokitus A kertoo rakennuksen olevan energiatehoikkain kun taas G on luokituksen alapäässä. Tällä hetkellä tällaista luokitusta käytetään jo uusissa, juuri rakennetuissa taloissa.

Alkuperäinen artikkeli luettavissa: www.idealista.com

22 joulu

Roskapankki ei laske kiinteistöjen hintoja

Sareb’n (Sociedad de Gestión de Activos Procedents de la Reestructuración Bancaria) eli tutummin kutsuna roskapankin johtaja Belén Romana uskoo, että kiinteistönvälitysala ei joudu vaikeuksiin roskapankin myötä. Ensimmäisestä lehdistötilaisuudesta lähtien hän on kertonut, etteivät pudota myytävien kiinteistöjen hintaa vaan yrittävät saada mahdollisimman hyvän tuoton kustakin myynnistä.

Roskapankki ei aio markkinoida kiinteistöjä yksityisille vaan myydä pääsääntöisesti suuremmille sijoittajille useamman kiinteistön paketteina näin ollen maksimoiden sen hetkisen tuoton. Romana myös mainitsi,  että Roskapankki odottaa saavansa lisää osakkaita ja kiittää jo roskapankkiin liittyneitä pankkeja luottamuksesta. Hän myös vakuuttaa, että kaikki liittyneet pankit ovat liittyneet vapaasta tahdostaan, joten on mahdollista, että Sarebiin liittyy myöhemmin lisää pankkeja.
Sareb aloittaa toimintansa 40miljardin euron arvoisella omaisuudella, joka nousee 55 miljardiin euroon helmikuussa. Projektin on suunniteltu kestävän 15 vuotta, jonka uskotaan olevan riittävä saavuttaakseensa tavoitteensa eli tuottaa maksimaalisen tuoton osakkeenomistajille.

Romana kertoo, että Sarebiin liittyneet pankit hoitavat omien kohteiden myymisen sekä auttavat niiden mahdollisessa rahoituksessa. Sareb auttaa kiinteistön ostajaa myös omalta taholtaan vaihtoehtoisen rahoituksen löytymisessä. Hän painottaa, että eivät ole pankki, eivätkä näin ollen myönnä lainoja.

El Mundo, 19.12.12

Lue alkuperäinen artikkeli tästä

20 syys

Alicanten maakunta johtaa vertailussa ulkomaalaisten tekemiä asuntokauppoja

Vuoden 2012 toisella vuosineljänneksellä Valencian alue  johti vertailussa ulkomaalaisten tekemiä asuntokauppoja 3.144 kaupalla. Suurin osa (2.645) näistä kaupoista tehtiin Alicanten maakunnassa. Ulkomaalaiset tekivät koko maassa yhteensä 9.502 asuntokauppaa toisen neljänneksen aikana, mikä on 12% kasvua edellisvuoden samaan ajanjaksoon verrattuna. Tämä luku on myös suurin neljään vuoteen, jolloin kauppoja tehtiin yhteensä 11.130.

Yksi syy, joka selittää ulkomaalaisten tekemien kauppojen määrän kasvua, on yksityisten asuntojen hintojen lasku. Hinnat laskivat toisella neljänneksellä 8.3%, eli 1.6006.4€/m2. Hinnat olivat vastaavalla tasolla viimeksi vuonna 2004.

Kuitenkin nämä luvut ovat vielä kaukana lähes 30.000 kaupasta, jotka rekisteröitiin esimerkiksi vuonna 2006 samalla ajanjaksolla. Täytyykin pitää mielessä, että nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ulkomaalaisten asukkaiden määrä Espanjassa on vähentynyt.

Suurin osa kaupoista toisella neljänneksellä tehtiin Valenciassa (3.144), Andalusiassa (1.676), Cataloniassa (1.615) ja Kanarialla (1.173). Vähiten kauppoja rekisteröitiin Cantabriassa (15), Ceutassa ja Melillassa (16) sekä Extremadurassa (18).

Kun tarkastellaan kauppoja maakunnittain ostajan asuinpaikan ja asunnon sijainnin mukaan, Alicante johtaa tilastoja 2.645 kaupalla. Seuraavina tulevat Malaga (1127), Barcelona (847), Teneriffa (655), Baleaarit (536), Las Palmas (518) ja Madrid (522). Vähiten kauppoja tehtiin Avilassa (2), Ceutassa (3) ja Palenciassa (4).

Ulkomaalaisten tekemien investointien summa asunnon oston yhteydessä nousi 2.5% eli 1.163 miljoonaan euroon. Espanjan keskuspankin viimeisimpien tietojen mukaan tämä on suurin luku sitten vuoden 2011 toisen neljänneksen.

 

Alkuperäinen artikkeli: Diario Informacion 16.9.2012

26 touko

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä asuntojen myynti nousi 21,9%

Asuntoja myytiin 92 211 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana, mikä on tarkoittaa 21,9% nousua aikaisempaan neljännekseen Espanjan maarekisterin asuntokauppatilastojen (Estadística Registral Inmobiliaria) mukaan. Suurin nousu (+29,4%) tapahtui uusien asuntojen kohdalla, joita myytiin 48 691 kappaletta. Tämä oli 52,8% kaikista ensimmäisen neljänneksen asuntokaupoista.
Viimeisen 12kk:n aikana maarekisteriin merkittyjä asuntokauppoja oli 337 873, joka on 25,3% vähemmän ja vähinten sitten 2005 (jolloin maarekisteri aloitti tilastoimaan asuntokauppoja*). Tänä aikana rekisteröitiin 170 706 (-25,5%) uuden asunnon kauppaa ja 167 167 (-25,1%) käytetyn asunnon kauppaa.

Keskiarvo laskusuunnassa asuntolainojen suuruudessa
Annettujen asuntolainojen suuruus oli keskiarvoltaan 109 453euroa/asuntolaina, mikä tarkoittaa -4,2% laskua aikaisempaan neljännekseen ja lasku 2004 vuoden tasolle. Suurin osa (90,8%) asuntolainoista sidottiin Euriboriin ja vain 3,1% kaikista lainoista oli kiinteä korkoisia lainoja. Keskiarvoltaan korkotaso oli 4,13% kun taas viimeisen 12kk:n aikana se oli 3,98%. Maarekisteröitsijät huomattavat, että vaikka Euribor on lasku suunnassa, korot ovat kuitenkin nousussa taloudellisen tilanteen ja riskien kasvun johdosta. Keskiarvoltaan lainanlyhennykset kuukaudessa olivat samaa suuruusluokkaa kuin vuonna 2005, 603,3euroa, mikä on 31,9% lainanottajan kuukausitulosta. Tämä oli historian yksi pienimmistä arvoista. Laina-ajat vähentyivät 3%, keskiarvolle 23 vuotta 9 kk:tta.

*referoijan/kääntäjän huomautus

Diario de León, 25th of May, 2012

Linkki alkuperäiseen artikkeliin Diario de Leónin sivulle

11 touko

Asunnon ostaminen ei tästä enää halpene!

CNN Money nettisivuilla 3.5.2012 ilmestynyt artikkeli paljastaa, että amerikkalaiset asuntomarkkinat ovat alhaammalla kuin koskaan. Onkin arvioitu, että asunnon ostaminen ei ehkä tule enää koskaan olemaan näin halpaa kuin se on tällä hetkellä. Useat asiantuntijat ovat arvioineet, että nyt alkaa olla edullisten asuntojen metsästäjien viimeiset hetket tehdä huippu hyvät ja halvat kaupat heikoilla asuntomarkkinoilla. Arvioiden mukaan hinnat alkavat nousta vuoteen 2013 päin mentäessä.

Artikkelissa käy ilmi mm. että asunnon hinnat ovat olleet laskussa v.2006 lähtien, tilanne tulee kuitenkin muuttumaan. PNC Finanvial Servisen pääekonomisti Stuart Hoffmanin mukaan hinat alkavat tasoittua vuoden 2012 loppuun mennessä, jonka jälkeen ne alkavat nousta. Osa ekonomeista odottaa hintojen kuitenkin nousevan vielä nopeammin, mm. online kiinteistönvälitys sivusto Truliasin Jed Kolto on tätä mieltä. Trulasin tiedot osoittavat, että amerikassa hinnat ovat nousseet vuoden 2012 ensimmäisellä neljännellä 1.4 % kun vertaa vuoden 2011 viimeiseen kolmeen kuukauteen.

Koko artikkelin luettavissa englanniksi CNN Moneyn nettisivuilla osoitteessa:

http://money.cnn.com/2012/05/03/real_estate/home-buying/?source=linkedin

26 huhti

NIE-numeron hausta

NIE-numeron voi hakea henkilökohtaisesti tai valtakirjalla. NIE-numero on mahdollista hakea Helsingin suurlähetystöstä etukäteen tai Torreviejasta NIE-numero toimistosta, kummassakin tapauksessa toimitusaika on noin viikko. Elchestä hakiessa NIE numeron saa odottaessa (aamupäivällä).

05 huhti

Etsimme työntekijää Torreviejan toimistoomme

Etsimme kiinteistönvälittäjää Torreviejan toimistoomme

Työnkuva:
Kiinteistönvälitystoimiston asiakkaiden palveleminen: asuntojen esittely ja asuntokauppaan liittyvien tehtävien hoito sekä muut toimistotyöt.

Vaadittavat ominaisuudet:

- Kokemusta alalta
- Paikallistuntemusta Torreviejan ja Orihuela Costan alueesta (mielellään)
- Sujuva espanjan ja englanninkielentaito (puhe ja kirjoitus)
- Sujuva kielitaito yhdestä seuraavista kielistä: ruotsi, norja, venäjä, ranska tai saksa
- oma-aloitteisuus ja positiivinen mieli

Työaika: 40h/vko

Sopimus: 3kk:n määräaikainen sopimus, joka voidaan uusia molempien osapuolien niin halutessa.

Palkkaus sopimuksen mukaan. Sopimuksen aloitus: heti tai sopimuksen mukaan

Hakemukset sähköpostiin zariko@zariko.com

22 maalis

Nouda uusi Espanjan Sanomat toimistostamme!

Uusi Espanjan Sanomat on noudettavissa toimistostamme.

Tule hakemaan omasi!

21 maalis

Myynnissä pizzeria Torreviejan keskustasta!

Myynnissä Pizzeria Torreviejan keskustassa

Pizzeria La Loma kadulla, Torreviejassa. Pinta-ala n. 100m2, sali 63m2, varusteltu keittiö, 11 pöytää ja kaksi WC:tä. Referenssi: L29 Lue lisää

23 helmi

Myynnissä B&B!

Nyt myynnissä toimiva Bed&Breakfast! Lisätietoja löydät täältä!

19 joulu

Hae Espanjan Sanomat Zarikon toimistosta!

Ilmaisjakelulehti Espanjan Sanomat voit myös noutaa nyt Zariko toimistosta.

Hae omasi!

27 elo

Espanjan hallitus alensi arvonlisäveroa

Espanjan hallitus alensi arvonlisäveroa, jonka ostajat maksavat ostettuaan uuden kiinteistön. Uusien kiinteistöjen veroa laskettiin kahdeksasta prosentista neljään prosenttiin. Tällä toimenpiteellä yritetään uudelleen aktivoida uusien asuntojen myymistä ja näin vähentää tyhjillään olevien uudiskohteiden määrää, joita tällä hetkellä on Espanjassa noin 700 000. Alennus on voimassa vain 31.12.2012 asti, ja monien asiantuntijoiden mukaan se tuskin tuottaa juurikaan parannusta asuntomarkkinoille. Yleisesti asiantuntijat ovat sitä mieltä, että ALV-alennuksen jälkeenkin ostajien on kannattavampaa sijoittaa käytettyihin asuntoihin. Heidän mielestä asuntomarkkinat tarvitsevat muitakin toimenpiteitä uudelleen aktivointiin, kuten nykyistä huomattavasti joustavamman tavan hakea asuntolainaa. Muutamat asiantuntijat muistuttavat, että nykyinen hallitus nosti samaista arvonlisäveroa yhdellä prosentilla kesäkuussa 2010, 7%:sta 8%:in.

Lue alkuperäinen artikkeli täältä.

04 elo

Espanjan hallitus yrittää houkutella ulkomaalaisia sijoittajia

Espanjan hallitus yrittää houkutella ulkomaalaisia sijoittajia

Espanjan valtiosihteeri Beatriz Corredor  on tehnyt vierailuita useisiin maihin houkutellakseen sijoittajia Espanjan asuntomarkkinoille. Valtiosihteeri sanoo asuntomarkkinoiden olevan nyt erinomainen sijoituskohde.

1990-luvun lopulla Espanjan asuntomarkkinat kävivät kuumana. Maan taloustilanne oli hyvä, korot olivat alhaalla ja maantieteelliset tekijät suosivat asuntojen hintoja. Vuonna 2008 alkoivat hinnat kuitenkin laskea ja sen jälkeen hinnat ovat tippuneet keskimäärin 15%. Erot maan sisällä ovat kuitenkin suuria.

”Hinnanmuutokset ovat olleet voimakkaimpia rannikkoalueilla” sanoo valtiosihteeri ja ottaa esimerkiksi Malagan, jossa hinnat ovat laskeneet 40%.

Laaja julkinenliikenne, alhainen rikollisuus ja hyvä sää ovat argumentteja, joita Beatriz Corredor käytti Ruotsin vierailullaan houkutellessaan ruotsalaisia sijoittamaan Espanjaan. Beatriz Corredorin vierailu Ruotsiin ei ole sattumaa, sillä viime vuonna yli miljoona ruotsalaista kävi Espanjassa ja vuonna 2010 ruotsalaisten asunnonostajien määrä tuplaantui edelliseen vuoteen verrattuna.

Corredor esittää myös jotain tilastoja tukemaan ennusteita asuntomarkkinoiden positiivisesta hintakehityksestä ja nostaa esiin muun muassa tyhjillään olevien asuntojen määrän vähenemisen. Viime vuosi oli myös ensimmäinen vuosi kriisin jälkeen, kun myyntiluvut kasvoivat edelliseen vuoteen verrattuna.

Hintojen lasku Espanjan rannikkokaupungeissa:

-Espanjassa asuntojen hinnat laskivat keskimäärin15,4 % vuoden 2008 ensimmäisellä neljänneksellä.

-Rannikkokaupungeissa hinnanlasku on ollut suurinta. Esimerkiksi Marbellassa hinnat ovat laskeneet 40% ja Torreviejassa 31%.

-Vuonna 2010 asuntokauppa kasvoi 6% vuotta aiemmasta. Ulkomaalaisten tekemät asuntojen ostot kasvoivat 21%, kun taas ruotsalaisten tekemät asuntojen ostot kasvoivat 105%.

-Tyhjillään olevien asuntojen määrä vuonna 2010 oli noin 700.000, joista 60 % oli rannikkoalueilla.

-Espanjan 25 miljoonasta talosta noin komannes on loma-asuntoja.

 

Lue alkuperäinen artikkeli ruotsiksi:

http://di.se/Templates/Public/Pages/ArticlePrint.aspx?pl=238027__ArticlePageProvider

29 hein

Bussiyhteys avattu Torreviejan ja Alicanten lentokentän välille!

Uusi pikabussi Torreviejasta Alicanten lentokentälle

 

Jo pitkään kaavailtu bussiyhteys Torreviejan ja Alicanten lentokentän välillä aloitti toimintansa maanantaina, 23.5.2011, Costa Azul-bussiyhtiön toimesta. Uusi bussilinja tavoittelee sataa tuhatta matkustajaa ensimmäisenä vuonna, joka tarkoittaa 70-90 matkustajaa päivässä. Lipun hinta lentokenttäbussiin on 6,79 €.

Tarkoituksena on myös, että esim. halpalentoyhtiöt voisivat tarjota paketteja, joissa bussilippu sisältyisi hintaan, ja näin matkustajat voisivat halutessaan hankkia bussilipun jo etukäteen lennon ostamisen yhteydessä.

Yksi haastatelluista matkustajista totesi, että jos säästää 100 euroa edestakaisissa lentokenttäkyydeissä, vaikuttaa se positiivisesti muuhun kuluttamiseen kaupungissa. Uusi bussilinja on siis hyödyllinen niin matkustajille kuin Torreviejan kaupungillekin.

Aikataulut

Bussit Torreviejasta Alicanten lentokentälle lähtevät kello 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19 ja 21.

Lentokentältä ensimmäinen bussi lähtee klo 8 ja sen jälkeen aina kahden tunnin välein, eli klo 10, 12, 14, 16, 18, 20 ja 22.

 

Lisää taksimatkoja lyhyille matkoille

Uuden pikabussiyhteyden arvellaaan tuovan lisää kysyntää lyhyille taksimatkoille, matkustajien tilatessa taksikyytejä kotoa bussiasemalle ja päinvastoin. Taksit eivät ole tehneet tähänkään asti kovin paljoa lentokenttäkuljetuksia, joten uusi bussireitti ei muuta juurikaan taksiajoa. Uusi pikabussi ei liikennöi ollenkaan öisin eikä pysähdy esimerkiksi Orihuela Costassa, joten takseilla riittää kysyntää uudesta ja edullisesta pikabussista huolimatta.

 

Lue alkuperäinen artikkeli espanjaksi: http://www.diarioinformacion.com/vega-baja/2011/05/25/linea-bus-expres-altet-quiere-atender-cien-mil-viajeros-primer-ano/1131035.html

 

Zariko Properties ei vastaa mahdollisista muutoksista aikatauluissa.

29 hein

Toimiston aukioloajat muuttuvat

Maanantaista 21.3.2011 alkaen toimistomme aukioloajat muuttuvat.

Uudet aukioloajat

ma-pe 10-18

la 10-14

29 hein

Orihuela Costan rannat ovat puhtaimmat koko Valencian alueella.

Orihuela Costa palkittiin 26.5.2011 kahdeksalla EU:n ympäristökoulutuksesta vastaava säätiö FEE:n myöntämällä Sinisellä Lipulla ja viidellä Q:lla jotka myöntää turismin laadusta vastaava yksikkö, mitaten erityisesti palveluiden laatua ja turvallisuutta.

FEE-säätiön Sininen Lippu-ohjelma tähtää kestävään kehitykseen tiukkojen kriteerien avulla, jotka mittaavat veden puhtautta, ympäristökoulutusta ja –hallintaa, turvallisuutta ja muita palveluita.

Seitsemän sinisen lipun arvoista rantaa olivat: Playa Flamenca, Cala Capitán, Cabo Roig, Campoamor, Barranco Rubio, Punta Prima ja La Zenia. Lisäksi lipun sai Marina Cabo Roig-satama. Orihuela Costa sai enemmän sinisiä lippuja kuin mikään muu kaupunki koko Valencian autonomisella alueella.

Orihuela Costa pärjää hyvin myös kansallisessa vertailussa sillä vain kolme kaupunkia sai enemmän sinisiä lippuja, luoteis-Espanjassa sijaitsevat Vigo ja Sansenxo sekä Mallorcan Calviá.

 

Alkuperäisen artikkelin voi lukea espanjaksi täältä: http://www.diarioinformacion.com/vega-baja/2011/05/27/orihuela-coloca-playas-cabeza-comunidad/1131917.html