Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunnon vuosittaiset kustannukset Espanjassa

Kiinteistöstä tulevat vuosittaiset kustannukset

Kiinteistövero

Jokaisesta asunnosta maksetaan vuosittain kiintistövero. Veron suuruus riippuu kaupungista, kaupungin osasta, jossa kiinteistö sijaitsee sekä asunnon koosta. Esimerkiksi Torreviejan alueella 2mh:n huoneistosta (50-60m2) kiinteistövero on keskimäärin n. 180-280eur. Kiinteistövero kuuluu sille henkilölle, jonka omistuksessa kiinteistö on kuluvan vuoden 1.1. eli ensimmäisen vuoden kiinteistöveron maksaa asunnon myyjä/rakennuttaja ja siitä eteenpäin tuleva omistaja.

Yhtiövastike

Vastikkeen suuruus riippuu asunnon koosta ja asuntoyhtiöön kuuluvista lisärasitteista esim. uima-allas ja satelliittiyhteydet. Keskimäärin vastikkeet ovat 200- 800eur/vuosi. Yhtiövastikkeen määrän päättää aina asuntoyhtiön hallitus yhtiökokouksessa, joten hinnat ovat suuntaa antavia. Golf- kohteissa vastikkeet voivat olla huomattavasti suuremmat johtuen golfyhteisön palveluista (ympäri vuorokautinen vartiointi, golfkentän hoito, säännöllinen ulkopintojen maalaus, etupihan nurmikon leikkaus jne.).

Vesi- ja sähkökulut

Kulut riippuvat käytetystä veden ja sähkön määrästä. 2-3 hengen normaalikulutuksella (ilmastointi tai lämmitys jatkuvasti päällä) talvikauden sähkölasku kahden makuuhuoneen asunnossa on n. €150-400 ja vesilasku n. €60 joka kolmas kuukausi. Summat ovat ohjeellisia ja saattavat olla paljon pienemmät tai suuremmat riippuen omasta kulutuksesta sekä kodinkoneiden iästä ja laadusta.

Verotus

Omistaessa Espanjassa asunnon tulee tällöin myös hoidettavaksi siitä koituvat verot Espanjalle. Kauppaa tehdessä notaarilla tulee ilmoittaa kuka toimii paikallisena veroedustajana (yleensä asiointihoitotoimisto).