Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

Lyhytaikaisvuokraus

Asunnon lyhytaikainen vuokraus

Lyhytaikaisesta vuokrauksesta puhutaan kun vuokrasuhde kestää alle kuusi kuukautta. Joissain tapauksissa asuntoja on mahdollista vuokrata alle viikoksi, esimerkiksi mikäli pyhäpäivät mahdollistavat pidennetyn viikonlopun, mutta yleisesti ottaen viikko on minimiaika lyhytaikaisen vuokrasopimuksen tekoon. Lyhytaikaisen vuokrauksen viikkohinnat vaihtelevat sesongin ja asunnon mukaan.

Varauksen teko ja takuuvuokra

Meillä on tällä hetkellä lähes 100 asuntoa vuokrattavana, joten aina löytyy jokin vapaa asunto. Mutta jotta saisi toivomansa asunnon, on hyvä toimia ajoissa. Erityisesti pyhäpäiville tai kesä-, heinä- ja elokuulle tähtäävien olisi hyvä alkaa kartoittamaan tilannetta vähintään puolivuotta etukäteen. Sama koskee koko talven kestävästä vuokrauksesta kiinnostuneita. Takuuvuokran maksaminen toimii sitovan varauksen tekona. Mitään erillistä varausmaksua ei siis ole. Takuuvuokrasumma vaihtelee asunnon koon ja varustelun mukaan, mutta yleensä se on sama kuin yhden kuun vuokra. Takuuvuokran saa takaisin asunnosta pois lähtiessä vuokrasopimuksen päättyessä, mikäli asunto on siinä kunnossa kuin se oli sinne tullessakin. Mikäli varaus perutaan ennen vuokrasopimuksen alkua, varausmaksua ei saa takaisin ilman lääkärintodistusta, joka kieltää matkustamisen kyseisenä ajankohtana.

Vuokranmaksu

Itse vuokra/ensimmäisen kuukauden vuokra tulee maksaa viimeistään viikkoa ennen tulopäivää tilisiirtona tai käteisellä/luottokortilla avainten luovutuksen yhteydessä. Jatkossa vuokra tulee maksaa joka kuukauden viiden ensimmäisen päivän aikana. Vuokranmaksu tapahtuu joko käteisellä/luottokortilla toimistossamme tai tilisiirtona espanjalaiselle pankkitilillemme.

Asuntojen varustelu

Kaikki asunnot, jotka ovat lyhytaikaisessa vuokrauksessa, sisältävät tarvittavat liinavaatteet ja keittiötarvikkeet. Vakiovarusteluun kuuluvat myös liesi, pesukone ja TV. Joissain asunnoissa on myös lisävarusteita kuten mikro, DVD-soitin, astianpesukone ym., mutta nämä ovat aina mainittuja kohteen kuvauksessa.

Siivousmaksu

Asunnon vuokran lisäksi on maksettava myös loppusiivousmaksu. Eli asunnosta poistuttaessa ei ole tarpeen siivota, vaan lähetämme siivoojan aina siivoamaan asukkaiden poistuessa. Siivousmaksu vaihtelee asunnon koon mukaan 50-85€. Siivousmaksu kattaa 1 mh asunnossa 1 koneellisen pyykkiä, 2 mh 2 koneellista pyykkiä ja 3 mh asunnossa 3 koneellista pyykkiä. Siivoukseen liittyvät ylimääräiset kulut tullaan perimään vuokralaiselta.

Asuntoon tulo, avainten luovutus ja poislähtö

Vuokralaisen saapuessa henkilökuntamme on asunnolla vastassa ja luovuttamassa avaimet. Tulo hetkellä useimmiten myös allekirjoitetaan suomenkielinen vuokrasopimus sekä maksetaan koko vuokra  tai 1.kuun vuokra. Mikäli on tilannut kenttäkuljetuksen kauttamme, kuljettajalta saa avaimet sekä vuokrasopimuksen ja hänelle voi myös maksaa vuokran.

Vuokralaisen pois lähtiessä henkilökuntamme tulee asunnolle noutamaan avaimet. Takuuvuokra palautetaan vuokralaisen antamalle tilille kahden viikon kuluessa asunnosta lähdettyä. Siivoukseen liittyvät ylimääräiset kulut vähennetään takuuvuokrasta.

Virallinen check-in aika on klo: 15.00 alkaen mutta kesäsesongin ulkopuolella asuntoon saattaa päästä jo aiemmin klo: 10.00.
Virallinen check-out aika on viimeistään kello 12.00, mutta kesäsesongin ulkopuolella on mahdollista olla asunnossa pidempäänkin. Jos vuokralainen tulee/lähtee 21.00 – 09.00 välisenä aikana, veloitamme 25eur lisämaksun vuokralaiselta.

Muut palvelumme

Tervetuliaiskori (kahvia, mehua, teetä, sokeria, vettä, maitoa, voita, marmeladia ja viinipullo) hintaan alkaen 20eur.

Autamme halutessanne autonvuokrauksessa. (Centauro ja Solmar autovuokraamot)

Lentokenttäkyyditykset yhteistyökumppanimme kautta.