Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

Pitkäaikaisvuokraus

Pitkäaikaisvuokraus

Asunnon vuokrauksessa on yleistä tehdä määräaikainen vuokrasopimus, joka on 11kk:tta pitkä. Yleisesti pitkäaikaisia sopimuksia uusitaan sopimuksen loputtua hyvän vuokralaisen ollessa kyseessä.

Vuokrasopimus

Vuokrasopimuksen saa joko suomeksi, englanniksi tai espanjaksi. Mikäli myöhemmin haluaa vuokrasopimuksen jollakin toisella edellä mainitulla kielellä tai haluaa vanhasta kopion, sen kirjoittamisesta/kopioimisesta veloitetaan toimistomaksu 25eur (sis. ALV 21%).

Asunnot ja varustetaso

Asunnoissa on yleensä peruskalustus ja varustus: tarvittavat huonekalut ja välttämättömät kodinkoneet (liesi, pesukone, jääkaappi, lämminvesivaraaja joko kaasulla tai sähköllä toimiva). Asunnosta ja asunnon omistajasta riippuen asunnoissa ei välttämättä ole liinavaatteita, pyyhkeitä, täkkejä, astioita, tai lämmitystä. Ja useimmissa tapauksissa omistaja ei ole suostuvainen hankkimaan lisävarusteita asuntoon. Asunnot vuokrataan sellaisina kuin ne ovat.

Vuokramarkkinoilla on harvoin tarjolla kalustamattomia huoneistoja.

Takuuvuokra

Yleensä 1kk:n vuokra.

Välityspalkkio

Pitkäaikaisessa vuokrauksessa eli 11kk:tta  kestävissä sopimuksissa vuokrakomission maksaa vuokranantaja.

Vuokran maksu

Ensimmäisen kuukauden vuokra tulee maksaa viimeistään viikkoa ennen tulopäivää tilisiirtona tai käteisellä/luottokortilla avainten luovutuksen yhteydessä. Jatkossa vuokra tulee maksaa joka kuukauden viiden ensimmäisen päivän aikana. Vuokranmaksu tapahtuu suoraan vuokranantajan espanjalaiselle tilille.

Muut lisäkulut

Mikäli asunto on vuokrattu pidemmäksi aikaa (11kk), on silloin normaali käytäntö, että vesi- ja sähkömaksut maksetaan laskun mukaisesti. Tällöin tulee tehdä suoraveloitus vuokralaisen espanjalaiselle tilille ko. maksuista, jolloin vesi- ja sähkölaitos veloittavat laskut suoraan vuokralaisen tililtä. Asunnosta pois muuttaessa tulee muistaa ilmoittaa pankkiin ettei enää ole suostuvainen maksamaan ko. laskuja.

Sähkölasku tulee joko kerran kuukaudessa tai joka toinen kuukausi. Mikäli lasku tulee kerran kuukaudessa, tällöin joka toinen lasku on arvio lasku, joka perustuu edellisen vuoden keskikulutukseen ja joka toinen lasku on mittarin mukainen tasauslasku. Mikäli lasku tulee joka toinen kuukausi, tässä tapauksessa lasku on aina mittarilukemaan perustuva lasku.

Vesilasku tulee joka 3. kuukausi ja se on yleensä aina mittarilukemaan perustuva lasku.

Sähkö- ja vesilaitos ei valitettavasti käy vuokralaisten vaihtuessa lukemassa mittareita. Joten ensimmäinen tai viimeinen lasku ei välttämättä sisällä pelkästään omaa kulutusta. Ko. laskuista laskutetaan vuokralaiselta vain asunnossa oloajalle kuuluva summa keskikulutuksen perusteella.

Asunnosta pois muuttaessa ei välttämättä ole viimeiset sähkö- ja vesilaskut saapuneet, joten näitä varten pidätetään takuuvuokrasta sopivaksi katsottu summa, josta palautetaan ylitse jäävä osuus tilisiirtona.

Asuntoon tulo, avainten luovutus ja poislähtö

Vuokralaisen saapuessa henkilökuntamme on asunnolla vastassa ja luovuttamassa avaimet. Tulo hetkellä useimmiten myös allekirjoitetaan vuokrasopimus sekä maksetaan koko vuokra  tai 1.kuun vuokra.

Vuokralaisen poislähtiessä joko henkilökuntamme tulee asunnolle tekemään lopputarkastuksen ja luovuttamaan käteisellä takuurahan takaisin (mikäli asunto on samassa kunnossa kuin tullessakin). Mikäli lähtö on yöaikaan, palautamme takuun pankkitilille sen jälkeen kun olemme tehneet lopputarkistuksen päiväsaikaan.

Jos vuokralainen tulee/lähtee omalla kuljetuksella ja tulo/lähtöaika on 22.00 – 09.00 välisenä aikana, veloitamme 25eur lisämaksun vuokralaiselta.

Matkalle lähtiessä on hyvä muistaa aina matkavakuutus!