Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

Costa Blanca

Costa Blanca “Valkoinen ranta”, Alicanten maakunta

 

Alicanten maakunta kuuluu Espanjan suurimpaan itsehallintoalueeseen Valenciaan. Rajanaapureita ovat Murcian maakunta etelässä, lännessä Albacete ja pohjoisessa Valencian maakunta. Nimensä Valkoinen ranta maakunta on saanut auringossa  hohtavista valkoisista hiekkarannoista, keväisin valkeana kukkivista hedelmäpuutarhoista ja lumenvalkoisena loistavista merisuolavuorista. Costa Blanca tarjoaa niin turistille kuin asukkaallekin paljon nähtävää ja koettavaa;   lukuisista luonnon aarteista historiaa huokuviin nähtävyyksiin.  Rannikolla on vuosisatojen perinteet kalastuksessa ja suolankuivaamisessa ja  tämän huomaa tänä päivänäkin.

Maakunnan pääkaupunki Alicante on Valencian autonomisen alueen toiseksi tärkein kaupunki Valencian kaupungin jälkeen. Yli 300 000 asukkaan kaupunkina se tarjoaa niin kulttuurielämyksiä, herkullisia hetkiä hyvän ruuan ja juoman ääressä sekä menevää yöelämää aina seuraavaan aamuun asti. Se on myös rautateiden risteys paikka sekä merkittävä satamakaupunki.

Alicantessa historian lehtien havinaa voi kuulla Santa Bárbaran linnoituksessa, joka kohoaa 166 metriä korkean Benacantil-vuoren huipulla. Päivän liikunnan tarpeen voi täyttää kiipeämällä linnoitukseen rappusia pitkin, jotka alkavat alhaalta kaupungista. Huipulle pääsee myös maksullisella hissillä. Myös vanhassa kaupungissa kannattaa käydä ihailemassa Santa Marian kirkkoa ja renessanssityylistä San Nicolásin katedraalia.

Entisaikojen henkeä huokuva kalastajasaari Tabarca kätkee monia pieniä poukamia, joiden pienet kivet ovat hioutuneet sileiksi ja pyöreiksi menneiden vuosisatojen tyrskyissä. Saarta ympäröivät kristallin kirkkaat vedet houkuttelevat niin pientä snorklaajaakin kuin kokeneempaa sukeltajaakin tutustumaan vedenalaiseen maailmaan. Nälän voi sammuttaa saaren lukuisissa kalaravintoloissa, joihin on hyvä tehdä pöytävaraus heti aamulla saarelle saapuessa.

Kaupungistaan ylpeä elcheläinen vie ulkomaalaisen mielellään kaupunkikierroksella Euroopan suurimpaan palmupuulaaksoon, jonka UNESCO on luetteloinut yhdeksi suojelukohteekseen. Elchessä kauniista entisajan arkkitehtuurista nauttiva voi viettää päivän tutustuen vanhan kaupungin rakennuksiin ja kujiin. Kaupungin ympäristöstä löytyvät lukuisat nahka- ja kenkätehtaat luovat shoppaajalle ja kenkäfriikille paratiisin.
Kun mieli halajaa luonnonrauhaan, silloin kannattaa hakeutua samoilemaan Santa Polan ja Torreviejan / La Matan luonnonpuistoihin, jotka ympäröivät suolajärviä. Lintubongari tai luontokuvaaja voi menettää ajan tajun suolalaguuneilla, jotka antavat kodin yli 250 eri lintulajille mm. flamingoille.

Alicanten pohjoispuolella sijaitsevat Fuentes de Algarin vesiputoukset ja luonnonlähteet rauhoittavat kiireisenkin mielen miettimään syntyjä syviä. Vesiputouksille on myös mitä mainointa tulla vain nauttimaan alueen upeasta luonnosta ja lintujen kauniista liverryksestä. Alueella kasvaa myös nisperopuita, joiden hedelmät ovat paikallinen erikoisuus.

Helteisenä kesäpäivänä voi mennä viilentämään oloaan Canelobren tippukiviluolaan, joka sijaitsee Alicantesta pohjoiseen, Busotin pienessä vuoristokylässä. Luola on yksi Espanjan korkeimmista tippukiviluolista. Kuriositeettinä mainittakoon, että luola on toiminut Espanjan sisällissodan aikana lentokoneiden moottoritehtaana, josta yöaikaan on moottorit kuljetettu Alicanteen koneisiin kiinnitettäväksi.

Rannikolta löytyvät kaikki ajanvietteet niin perheen pienemmille kuin vähän isommillekin. Benidormin, jota myös kutsutaan Välimeren Manhattaniksi, läheisyydestä löytyy erilaisia huvi/elämys/eläinpuistoja. Terra Mitica on hieman erilainen huvipuisto, ja siellä hurahtaa päivä kuin siivillä. Vauhdin hurmaa voi hakea Välimeren suuresta puisesta vuoristoradasta ja monista muista huvipuisto laitteista. Päivän aikana tutustut myös väistämättä erilaisten vastaan kulkevien näytösten kautta Välimeren maiden historiaan. Vesipedolle vesipuisto Aqualandia tarjoaa ikimuistoisen päivän ja eläinten ystävälle on tarjolla eläinpuisto ja akvaario Mundomar sekä eläinpuisto Terra Natura.Raikasta merituulta ja kauniita maisemia rakastava mielellään nauttii päivästä katamaraanialuksella kiertäen Altean, Calpen, Denian ja Javean kauniita rannikoita.

 

Takaisin Kohteisiin