Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

Altea

Altea sijaitsee Välimeren rannikolla Costa Blancalla, pohjoiseen Alicantesta. Kaupungin talous perustuu turismiin, joka alkoi kasvaa 1950-luvulla ihmisten ihastuessa sen upeaan ilmastoon, hyviin rantoihin ja labyrinttimaisiin pikkukatuihin. Altean kaupunkia kuvastavat parhaiten sen kalkkimaalatut talot kapeiden katujen varsilla, joista tulee pikkukylän tunnelma. Serra de Bérnia-vuoristo kaupungin pohjoispuolella luo erittäin leudon mikroilmaston alueelle. Vuoristosta on upeat näköalat koko Altean alueelle sekä rannikolle.


Yksi Altean parhaista piirteistä on sen sokkeloiset, kapeat ja mutkaiset kadut, joilta välillä näkyy pilkahdus merenlahtea. Kirkko La Mare de Déu del Consol on myös yksi sen nähtävyyksistä. Kirkon läheisyydessä on monia ihastuttavia ravintoloita, joista joissain on upeat merinäköalat. Keskustassa näkee paljon taiteilijoiden työpajoja, studioita ja ateljeita. Satama-alueelta löytyy myös mukavia ravintoloita ja baareja. Altean satamassa on paljon kalastukseen liittyvää kaupankäyntiä. Jos haluat aidoille espanjalaisille markkinoille, voit matkustaa läheiseen La Nucian pikkukylään. Siellä pidetään markkinat joka sunnuntai.

 

Altealla on yli 5 kilometriä rantoja. Vaikka ne eivät olekaan hiekkarantoja kuten eteläisessä Costa Blancassa, useat niistä tarjoavat upeita näkymiä ja mukavia poukamia joissa oleskella ja rentoutua. Alueella on myös muutamia golf-kenttiä.

 

Alteassa on kaksi pääjuhlaa; Castell de L’Olla:n ilotulitukset elokuussa, sekä Maorien ja kristittyjen juhla syyskuun lopussa.

Takaisin Kohteisiin