Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

Calpe

Calpe sijaitsee rannikolla Costa Blanca Norten aluella, noin 63km pohjoiseen Alicantesta. Hätkähdyttävät vuorimaisemat yhdistettynä kirkkaan siniseen mereen tekevät Calpesta mielenkiintoisen matkakohteen. Maisemaa hallitseva kallio Peñón de Ifach on Calpen tärkein tunnusmerkki, myös 11 kilometriä pitkä rannikkoviiva ja lukuisat rantapoukamat takaavat nautinnollisen kokemuksen.

Calpen alue on mielenkiintoinen kohde kaikille: niille jotka haluavat nauttia rannasta, arkkitehtuurista tai urheilusta esimerkiksi. Rantapoukamat ovat täydellisiä sukellukseen ja purjehtimiseen. Calpesta löytyykin vesiurheilukouluja, jotka opettavat niin alkajia kuin kokeneitakin vesiurheilijoita. Ruokakulttuuri edustaa alkuperäistä Valencialaista gastronomiaa, joka perustuu riisi ja kala-annoksiin. Siellä voi nauttia herkullista paellaa tai kalapataa nimeltä Llauna de Calpe.

Calpessa sijaitsee 332m korkea ja kilometrin pitkä kallio Peñón de Ifach, Costa Blancan symboli, joka kuvastaa hyvin alueen maisemakuvaa. Peñón de Ifach on syntynyt maavyöryn seurauksena ja nykyään tunnustetaan luontopuistona. Kallio nousee merestä ja on vain kapeasti liitoksissa maahan. Ifachin kummallakin puolella on upeita hiekkarantoja, jotka yhdessä muodostavat Calpen lahden. Peñón de Ifach on yksi kauneimpia luonnollisia nähtävyyksiä niin Valencian kuin koko Välimeren rannikolla.

Calpen historiaan on vaikuttanut monet eri Välimeren kulttuurit, kuten roomalaiset, iberialaiset sekä foinikialaiset. Nykyinen Calpen kaupunki on rakennettu Ifachin kallion ympärille. Kaupungin historiallinen kortteli on vanhojen muurin ympäröimä, jotka ovat alunperin rakennettu suojaamaan kaupunkia merirosvoilta. Kaupungissa voi myös ihailla uskonnollista ja historiallista arkkitehtuuria, kuten La Cometan ja San Salvador kappeleita, jotka ovat peräisin 1600-luvulta. Kaupungin perinteinen maalaisus näkyy vuorenrinteitä peittävissä viinitarhoissa ja paikallisessa arkkitehtuurissa.

Kaupungissa on monia kulttuurillisia juhlia, kuten Fallas de San Josén karnevaali maaliskuussa ja San Juanin roviot kesäkuussa. Calpesta on myös paljon retkiä toisiin kaupunkeihin Costa Blancan alueella. Etelään päin mentäessä löytyy Teuladan kaupunki joka on tunnettu viinitarhoista sekä Benidorm, joka tarjoaa upeita rantoja. Pohjoisessa ovat kaupungit kuten Denia ja Jávea mistä löytyy lisää upeaa rantaviivaa ja rantapoukamoita ja Montgón luontopuisto.

Takaisin Kohteisiin