Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

Orihuela

 Orihuelan kaupunki ja Orihuela Costa

 

Orihuelan kaupunki sijaitsee Alicanten maakunnassa, 59km Alicanten kaupungista lounaaseen, ja 25 km Torreviejasta sisämaahan. Asukkaita kaupungissa on noin 78 000. Uskonto on vaikuttanut vahvasti Orihuelan historiaan, ja siksi sieltä löytyykin edelleen upeaa vanhaa arkkitehtuuria. Kaupungin vanha osa on julistettu historiallis-taiteelliseksi ja monumentaaliseksi alueeksi vuonna 1969. Siellä on ylväitä rakennuksia, joista osa on julistettu Espanjan kulttuuriperinnöksi.


Orihuelassa on eniten museoita koko Alicanten maakunnassa. Mainittakoon esimerkiksi Arkeologinen museo ja Pääsiäismuseo. Kaupungin alueelta löytyy myös viisi Kansallista Monumenttia, jotka kuuluvat ehdottomiin nähtävyyksiin.

Keskusta-alue sijoittuu vuoriston ja Segurajoen väliin jakaen sen vanhaan ja uuteen kaupungiin. Vanhasta kaupungista löytyy ihastuttavia vehreitä kauppakujia, joissa on lukemattomia pikkukauppoja. Kaupunki jatkuu rannikolle asti, jossa se tunnetaan Orihuela Costana.

Orihuela Costalla on 16 kilometriä rantoja, mm. La Zenia ja Dehesa de Campoamor. Siellä on myös 3 golf-kenttää; Villamartín, Las Ramblas ja Campoamor.

Orihuelan maatalous perustuu sitruunoiden, appelsiinien, manteleiden, oliivien. palmupuiden, granaattiomenoiden, puuvillan, hampun ja vihannesten kasvatukseen. Myös silkki, villa ja säilykkeet ovat tärkeitä elinkeinoja.

Orihuela Costalla toimii Skandinaavinen koulu, jossa saa opetusta myös suomenkielellä. Opetus noudattaa ruotsalaista opetussuunnitelmaa, mutta siinä on otettu huomioon myös kaikki suomalaisen opetussuunnitelman sisällöt ja vaatimukset.

Takaisin Kohteisiin