Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

Torrevieja

Vanha kalastajakylä Torrevieja

Alicantesta etelään päin paikallistie N-322 mennessä saavutaan vajaan tunnin ajomatkan päästä vanhaan kalastaja- ja suolankuivaajakylään Torreviejaan. Vuosikymmenien saatossa Torrevieja on kasvanut valtavasti. Vielä 60-luvulla kylää asutti vain vajaat 10 000 asukasta.

Entisaikojen lukuisista kalastajaosuuskunnista on jäljellä enää vain muutama. Kuitenki suolankuivaaminen on edelleen täydessä vauhdissa ja Torreviejan omasta satamasta lähtee rahtilaivojen kyydissä merisuolaa maailman ruokapöytiin säännöllisesti. Paikalliseen historiaan voi tutustua mm. suola ja meri museossa, joka löytyy Torreviejan keskustan tuntumasta.

Suurin kasvusykäys on tapahtunut viimeisen 10 vuoden aikana, jolloin Torrevieja on kaupungistunut valtavasti ja kasvattanut väkilukuaan alle 30 000 asukkaasta lähes 100 000 asukkaaseen. Pääsiäisenä 2005 avattiin kaupungin ensimmäinen ostoskeskus Habaneras, joka on saanut nimensä paikallisesta historiasta.

Muisto kalastajakylän vilkkaista päivistä löytyy rannan ja nykyisen huvivenesataman tuntumasta. Suuri, ränsistynyt, mutta kuitenkin omalla tavallaan kaunis rakennus herättää huomion ohikulkijassa. Rakennus on vanha jäätehdas, jonka jäihin kalastajat ovat säilöneet saaliinsa. Hieman eteenpäin rantakatua Paseo Vistalegreä kulkiessa vastaan tulee toinen muisto suolankuivauksen vilkkaista ajoista, suolakaivoksen tarkastajan/johtajan talo, joka kunnostettiin ja entisöitiin vuonna 2005 menneiden kunniaksi Torreviejan uudeksi näyttelysaliksi.

Torreviejassa on 5 laadukasta uimarantaa, jotka kaikki ovat ansainneet puhtaiden vesiensä ansiosta Euroopan sinisen lipun. Rannat ovat pohjoisesta päin lukien Playa de la Mata, Playa de los Locos, Playa del Cura, Playa del Acequión ja Playa de los Naufragos.

 

Torreviejaa ympäröivät suolajärvet Laguna de Torrevieja ja Laguna de la Mata. Suolajärvet luovat maailman laajuisesti harvinaisen mikroilmaston, jonka ansiosta esim. astmaatikot tuntevat helpotusta oleskellessaan alueella. Suojajärvien (Las Salinas) yhteydessä on luonnonpuisto, jonne voi tehdä retken luonnon kauniissa maisemissa. Puistossa on paljon kasvillisuutta ja useita eri lintulajeja.

Palveluita löytyy myös suomenkielellä. Torreviejassa toimii erittäin aktiivinen Suomi-Seura, 2 suomalaista kauppaa, asianajotoimisto, kirjanpitäjä, useita asiointitoimistoja, sähkäri, timpuri…. Apua saa myös suomenkielellä kiinteistöhuollossa kuten siivouksessa, puutarhan hoidossa ja muissa kodin pikku tehtävissä. Talviaikaan pääsee suomalaisen lääkärinvastaanotolle. Vuonna 2008 alkuvuodesta aloitti myös suomalainen peruskoulu Orihuela Costalla ja 2007 vuonna aloitti Suomi-koulu.

Takaisin Kohteisiin