Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

Mallorca

Baleaarien saaristo, Mallorca

Baleaarien saaristo sijaitsee Välimeressä alle 100km päässä Alicanten rannikosta. Se jaetaan kahteen osaan Gimnesias pohjoisessa ja Pitiusas lounaassa. Mallorca, Menorca ja Cabrera kuuluvat Gimnesiakseen ja Ibiza ja Formentera Pitiusakseen. Mallorca on saariston suurin saari 3640km² pinta-alallaan ja pienin on Cabrera. Baleaareilla asuu 983 131 (2005) asukasta, joista on n. 15% ulkomaalaisia.

Saaristo nauttii yli 300 aurinkoisesta päivästä vuosittain ja ehkä tästä syystä se on yksi suosituimmista matkakohteista Espanjassa. Auringon lisäksi on tarjolla mahtavia rantoja ja mielenkiintoisia kulturelleja nähtävyyksiä.

Mallorcan saari on myös kiinnostanut monia taiteilijoita. Ennen Espanjan Sisällissotaa saarella vieraili pitkään ranskalainen kirjailija Aurore Dupin, joka on paremmin tunnettu George Sand’inä, sekä hänen rakastajansa säveltäjä Frédéric Chopin. George Sand kirjoitti vierailustaan kirjan “Un invierno en Mallorca” (Talvi Mallorcalla), mikä oli ensimmäinen Mallorcasta kirjoitettu kirja.

Saarella on paljon nähtävää. Palmassa on näkemisen arvoisia paikkoja esimerkiksi Palman katedraali, sen ympäristö “Arabien kaupunki”, Plaza Sant Francese, Bellverin linna, Almudainan Palatsi, ja Pilarin ja Jose Mirón Säätiö. Valldemossasta löytyy luostari, el monasterio de la Cartuja, jossa George Sand ja Chopin viettivät talven 1838/39. Itä-rannikolta Porto Criston vierestä löytyvät Drach’in ja Artán tippukiviluolat. Drach’in luolissa voi nauttia klassisesta musiikista erilaisissa konserteissa maanalaisen järven rannalla.

Palmasta noin 30km länteen päin löytyy Andtraxin kylä ja Andtraxin satama, jossa on osattu säilyttää idyllinen vanhan kalastajakylän tunnelma. Sataman loistavissa kalaravintoloissa nauttii mielellään tunnelmallisen kalaillallisen kynttilän valossa. Kylästä rannikkoa pitkin koilliseen päin kulkee vanha vuoristotie, jonka varrella on lukuisia nähtävyyksiä ja henkeäsalpaavia vuoristo- ja merimaisemia päättyen Cap de Formentorin näköalapaikalle! Palmasta lähtevät kapeat raiteet vievät pienellä puujunalla viehättävään Sóllerin kylään (puujuna on vihitty käyttöön samana päivänä kuin Titanic upposi, kertoi junan kuljettaja). Matka taittuu vuoristokylien ja manteli- ja oliivipuulehtojen halki. Sóllerissa kuluu päivä leppoisasti vanhaan kaupunkiin tutustuen ja rannassa sijaitsevaan satamaan kannattaa matka taittaa raitiovaunulla!

Tällä hetkellä Mallorcan saarella on 12 golfkenttää, joissa suurimmassa osassa on täysimittaiset kentät. Saari on myös suosittu pyöräilijöiden keskuudessa. Keväisin teillä näkee lukuisia niin espanjalaisia kuin kansainvälisiäkin pyöräilijöitä treenaamassa raikkaassa kevät ilmassa. Kesäisin paikka on ihanteellinen, mikäli haluaa harrastaa vesiurheilulajeja.

Takaisin Kohteisiin