Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

Costa Cálida

Costa Cálida, Murcian maakunta

Merenkäynnin historiasta kiinnostuneet vierailevat mielellään Gartagenan meriaiheisessa museossa Museo Nacional de Arqueologigía Submarina. Andalucian ja Murcian entistä rajaa on ennen muinoin mitannut Lorcan linnoitus, joka nousee komeudessaan E-15 / A-7 moottoritien yllä. Mainettaan Lorca kasvatti taitavalla armeijallaan voittaessaan lukuisia taisteluita ja rajakaupunkina siitä kehittyi mainittava kauppapaikka. Lorcan tärkeydestä kertoo myös se, että kaupungilla oli oma leimansa. Mar Menorin rantakylässä San Javierissa järjestetään aina heinäkuussa kansainväliset jazz-festivaalit, jotka tuovat rannikolle paikallisia kuin ulkomaalaisia turistejakin.

Lämpimään kylpyyn pääsee myös roomalaisten jälkeensä jättämissä kylpylöissä Murcian maakunnan pohjoisosassa Fortunassa, jossa on kylvetty jo 1800 luvulta lähtien vuoriston kuumissa lähdevesissä. Mineraalirikasta vettä johdetaan nykyään kylpylän altaisiin ja tarjolla on paljon erilaisia rentoutumismuotoja vedessä tai ilman. Mainittavan arvoinen on myös kylpylän ruokasali, joka on 1:1 kuuluisan Titanicin ruokasalin kanssa!

Murcian maakunta elää paljolti maanviljelyksestä, joten tästä johtuen alueella on lukuisia peltoja ja kasvitarhoja, jotka tuottavat vihanneksia myös Euroopan ja Suomenkin ruokapöytiin. Alueelta löytyy myös viinitarhoja, jotka sijaitsevat Murcian maakunnan lounais-osassa. Alueen kuuluisimmat viinikaupungit ovat Jumilla ja Yecla.

Takaisin Kohteisiin