Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

Muuta tietoutta

Muuta tietoutta

Ilmasto:

Costa Blanca ja Costa Cálida kuuluvat molemmat Välimeren subtrooppiseen ilmastovyöhykkeeseen. Molemmat nauttivat n. 3000 aurinkoisesta tunnista vuosittain ja vuoden keskilämpötila on n. 18ºC. Kesät ovat kuumia (maksimi lämpötilat voivat olla jopa 40ºC) ja talvet leutoja (keskilämpötilan ollessa noin 11ºC joulu- ja tammikuussa). Sadetta saadaan noin 300-350mm/vuosi ja se sataa lähinnä myöhäissyksyllä ja talvella.

Näin ollen olosuhteet Espanjan kodille ovat mitä parhaimmat. Silloin kun Suomessa paukkuu pakkaset, voi täällä nauttia lounasta terassilla lähestulkoon lyhythihaisessa paidassa!

Golf:

Golffari kohtaa paratiisin Costa Blancan ja Cálidan alueelta. Leudon ilmaston ansiosta pelikausi kestää koko vuoden. Lukuisat kentät antavat mieluisaa vaihtelua golffarille.
Yleisin tapa päästä pelaamaan on ostaa kentälle joko päivän taikka koko vuoden kattava green fee. Suomessa käytössä oleva golf-osake-systeemi on täällä vähemmän tunnettu, ja vain muutamat kentät käyttävät sitä. Green feet edullisesti kauttamme, kysy lisää!

Mainitsemisen arvoisia kenttiä Torreviejan ympäristössä löytyy muutamia mm. “Las Ramblas”, “Villamartin”, “Campoamor”, Ciudad Quesadassa “La Marquesa” ja Algorfassa “La Finca”. Alicanten ympäristöstä löytyy seuraavat golfkentät: Club de Golf El Plantío, Campo de golf Bonalba ja Golf Club Alenda.

Linkit:

Golfkentät Costa Blancalla

 

Kulkuyhteydet:

Hyvät kulkuyhteydet ovat tärkeät matkustavalle ihmiselle ja nämä löytävät Costa Blancalta ja Costa Cálidalta. Aluetta halkoo A-7/ E-15 moottoritiet, joilla pääsee Málagasta aina Ranskan rajalle sekä paikallistie N-332, joka alkaa Cartagenan kaupungista jatkuen pitkin rantaa yhdistäen alueen muuhun Eurooppaan.

Costa Cálidan lentoliikennettä palvelee San Javierin lentokenttä Murcian maakunnassa ja lähitulevaisuudessa liikennelennot siirtyvät uudelle kansainväliselle lentokentälle sisämaahan lähelle Murcian kaupunkia olevaan Corveran kylään. Costa Blancan lennoista huolehtii Alicanten kansainvälinen lentokenttä.

Sekä Murciasta että Alicantesta on oivat bussi- ja junayhteydet muihin Espanjan kaupunkeihin. Nykyään julkinen liikenne on Suomen tasoa elleipä jopa parempi. Bussit ovat aika uusia ja savuttomia. Useissa pitkän matkan junissa esitetään elokuvia, joita voi seurata mukavasti ilmaisilla kuulokkeilla.

Linkit:

Espanjan ilmailulaitos

Rautatiet

Alicanten bussiasema