Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

08 loka

12.10. Espanjalaisuuden päivä

FIESTA NACIONAL DE ESPAÑA

Fiesta Nacional de España tai Día de la Hispanidad on Espanjan kansallispäivä, jota juhlitaan vuosittain 12. päivä lokakuuta. Se on vuosipäivä, jolloin Kristoffer Kolumbus saapui ensimmäisen kerran Amerikan mantereelle, 12. Päivää juhlitaan myös muissa maissa.

Historia
Päivää juhlitaan koko Amerikassa laajalti. Yhdysvalloissa se tunnetaan nimellä ‘Columbus Day’ ja monessa etelä-amerikkalaisessa maassa se on ‘Día de la Raza’. Espanjassa juhlapäivän juuret juontavat vuoteen 1935, jolloin Madridissa järjestettiin ensimmäiset juhlat päivän kunniaksi. Päivä tunnettiin Dia de la Hispanidad eli espanjalaisuuden päivänä. 27. päivä marraskuuta vuonna 1981 päivästä tehtiin kansallinen pyhäpäivä.

Juhlinta
Juhlapäivä alkaa kun Espanjan kuningas valvoo Espanjan lippu nostetaan salkoon Madridin keskustassa. Sen jälkeen hän ja pääministeri johtavat sotilaallisen paraatin, jossa on sotilaita mukana useista Espanjan armeijan yksiköistä. Asevoimien lentokoneet tekevät näytöksen Espanjan lipun väreissä (savu). Tapahtumia voi seurata suorana lähetyksenä.
Aragonin alueella ihmiset myös viettävät myös suojeluspyhimyksensä päivää ’Día del Pilar’ (Virgen del Pilar).

Yleisessä elämässä
Yleisesti kaupat ja virastot ovat kiinni ja ihmiset viettävät päivää perheen parissa. Pienemmät liikkeet saattavat olla avoinna. Julkinen liikenne toimii rajoitetusti.

Lähdetiedot:

http://en.wikipedia.org/wiki/Fiesta_Nacional_de_Espa%C3%B1a
http://www.timeanddate.com/holidays/spain/hispanic-day
http://www.calendarlabs.com/holidays/spain/national-day.php

 

Kommentointi suljettu