Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

17 tammi

Asuntoihin energitodistus pakolliseksi

Kesäkuusta alkaen, tulee asuntojen vuokrauksen ja myynnin yhteydessä olla mukana energiatodistus. Kaikki, jotka myyvät tai vuokraavat ennen vuotta 2007 rakennettuja asuntoja, tarvitsevat pakollisen todistuksen energiatehokkuudesta.
Teollisuusministeriön mukaan, kuninkaalle esitettävä ehdotus sisältäen tämän pakollisen dokumentin, on määrä hyväksyä tässä kuussa sisältäen kahden kuukauden sovittamisajan huhtikuuhun, jolloin hallitus vaatii tämän todistuksen kaikkiin asuntoihin.
Kyseessä on vaatimus Euroopasta, ja sen odotetaan olevan hyväksytty ennen 1. päivä tammikuuta. Tällä hetkellä teollisuusministeriö on sanonut, että virallinen päätös saadaan ajoissa, mutta jos määräaikaa ei noudateta, tulee Espanjalle todennäköisesti rangaistus Euroopasta.
Uusien määräysten tullessa voimaan 1. kesäkuuta 2013, kaikissa asunnoissa, jotka ovat myynnissä tai vuokralla ja ovat rakennettu ennen vuotta 2007, tulee olla energiatodistus. Määräys sulkee pois ainoastaan sellaiset suojellut rakennukset ja monumentit, joita käytetään uskonnolliseen toimintaan, tai ne asuinrakennukset joita vuokrataan sopimuksen mukaan ainoastaan 4kk vuodessa tai alle, muun muassa.
Laki uudistus on peräisin EU:sta ja sen oli tarkoitus olla jo voimassa 1.1.2013 alkaen, mutta tällä hetkellä se näyttää astuvan voimaan vasta 1.6.2013.
Todistus kertoo kuinka energiatehokas kiinteistö on: luokitus A kertoo rakennuksen olevan energiatehoikkain kun taas G on luokituksen alapäässä. Tällä hetkellä tällaista luokitusta käytetään jo uusissa, juuri rakennetuissa taloissa.

Alkuperäinen artikkeli luettavissa: www.idealista.com

Kommentointi suljettu