Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

22 joulu

Roskapankki ei laske kiinteistöjen hintoja

Sareb’n (Sociedad de Gestión de Activos Procedents de la Reestructuración Bancaria) eli tutummin kutsuna roskapankin johtaja Belén Romana uskoo, että kiinteistönvälitysala ei joudu vaikeuksiin roskapankin myötä. Ensimmäisestä lehdistötilaisuudesta lähtien hän on kertonut, etteivät pudota myytävien kiinteistöjen hintaa vaan yrittävät saada mahdollisimman hyvän tuoton kustakin myynnistä.

Roskapankki ei aio markkinoida kiinteistöjä yksityisille vaan myydä pääsääntöisesti suuremmille sijoittajille useamman kiinteistön paketteina näin ollen maksimoiden sen hetkisen tuoton. Romana myös mainitsi,  että Roskapankki odottaa saavansa lisää osakkaita ja kiittää jo roskapankkiin liittyneitä pankkeja luottamuksesta. Hän myös vakuuttaa, että kaikki liittyneet pankit ovat liittyneet vapaasta tahdostaan, joten on mahdollista, että Sarebiin liittyy myöhemmin lisää pankkeja.
Sareb aloittaa toimintansa 40miljardin euron arvoisella omaisuudella, joka nousee 55 miljardiin euroon helmikuussa. Projektin on suunniteltu kestävän 15 vuotta, jonka uskotaan olevan riittävä saavuttaakseensa tavoitteensa eli tuottaa maksimaalisen tuoton osakkeenomistajille.

Romana kertoo, että Sarebiin liittyneet pankit hoitavat omien kohteiden myymisen sekä auttavat niiden mahdollisessa rahoituksessa. Sareb auttaa kiinteistön ostajaa myös omalta taholtaan vaihtoehtoisen rahoituksen löytymisessä. Hän painottaa, että eivät ole pankki, eivätkä näin ollen myönnä lainoja.

El Mundo, 19.12.12

Lue alkuperäinen artikkeli tästä

Kommentointi suljettu