Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

04 elo

Espanjan hallitus yrittää houkutella ulkomaalaisia sijoittajia

Espanjan hallitus yrittää houkutella ulkomaalaisia sijoittajia

Espanjan valtiosihteeri Beatriz Corredor  on tehnyt vierailuita useisiin maihin houkutellakseen sijoittajia Espanjan asuntomarkkinoille. Valtiosihteeri sanoo asuntomarkkinoiden olevan nyt erinomainen sijoituskohde.

1990-luvun lopulla Espanjan asuntomarkkinat kävivät kuumana. Maan taloustilanne oli hyvä, korot olivat alhaalla ja maantieteelliset tekijät suosivat asuntojen hintoja. Vuonna 2008 alkoivat hinnat kuitenkin laskea ja sen jälkeen hinnat ovat tippuneet keskimäärin 15%. Erot maan sisällä ovat kuitenkin suuria.

”Hinnanmuutokset ovat olleet voimakkaimpia rannikkoalueilla” sanoo valtiosihteeri ja ottaa esimerkiksi Malagan, jossa hinnat ovat laskeneet 40%.

Laaja julkinenliikenne, alhainen rikollisuus ja hyvä sää ovat argumentteja, joita Beatriz Corredor käytti Ruotsin vierailullaan houkutellessaan ruotsalaisia sijoittamaan Espanjaan. Beatriz Corredorin vierailu Ruotsiin ei ole sattumaa, sillä viime vuonna yli miljoona ruotsalaista kävi Espanjassa ja vuonna 2010 ruotsalaisten asunnonostajien määrä tuplaantui edelliseen vuoteen verrattuna.

Corredor esittää myös jotain tilastoja tukemaan ennusteita asuntomarkkinoiden positiivisesta hintakehityksestä ja nostaa esiin muun muassa tyhjillään olevien asuntojen määrän vähenemisen. Viime vuosi oli myös ensimmäinen vuosi kriisin jälkeen, kun myyntiluvut kasvoivat edelliseen vuoteen verrattuna.

Hintojen lasku Espanjan rannikkokaupungeissa:

-Espanjassa asuntojen hinnat laskivat keskimäärin15,4 % vuoden 2008 ensimmäisellä neljänneksellä.

-Rannikkokaupungeissa hinnanlasku on ollut suurinta. Esimerkiksi Marbellassa hinnat ovat laskeneet 40% ja Torreviejassa 31%.

-Vuonna 2010 asuntokauppa kasvoi 6% vuotta aiemmasta. Ulkomaalaisten tekemät asuntojen ostot kasvoivat 21%, kun taas ruotsalaisten tekemät asuntojen ostot kasvoivat 105%.

-Tyhjillään olevien asuntojen määrä vuonna 2010 oli noin 700.000, joista 60 % oli rannikkoalueilla.

-Espanjan 25 miljoonasta talosta noin komannes on loma-asuntoja.

 

Lue alkuperäinen artikkeli ruotsiksi:

http://di.se/Templates/Public/Pages/ArticlePrint.aspx?pl=238027__ArticlePageProvider

Kommentointi suljettu