Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

21 kes

Juhannus Espanjassa: Las Hogueras de San Juan

Las Hogueras de San Juan eli juhannus on täällä! Espanjassa ja varsinkin Alicanten kaupungissa kesän saapumista juhlitaankin astetta isommin, sillä ohjelmaa on ollut jo kesäkuun alusta lähtien.

Juhannusviikolla Alicantessa ohjelmaa on entistä tiheämmin ja 24.6 on juhannuksen huippu. Päivällä järjestetyn ohjelman lisäksi keskiyöllä on upea ilotulitysnäytös “Palmera”, jota seuraa “La cremà” eli poltto. La Cremàn aikana sytytetään palamaan kaduille pystytetyt suuret Ninot-nuket, jotka kuvaavat ajankohtaisia epäkohtia. Tämän aikana palomiehet suihkuttavat vettä ympärillä olevien ihmisten päälle. Hoguerasin huipun jälkeisinä päivinä 25.6 -29.6 Alicanten rannalla pääsee ihailemaan upeita ilotulitusnäytöksiä keskiöisin.

Myös Torreviejassa pääsee nauttimaan Juhannusohjelmasta; Kesäkuun 23. Päivänä Playa del Cura -rannalle kerääntyy tuhansia ihmisiä suorittamaan “puhdistusrituaalin” – rannalle sytytetään kokkoja joiden yli ihmiset hyppivät. Näin he puhdistautvat kaikesta pahasta, mitä on tapahtunut koko vuoden aikana. Lisäksi useilla alueilla Torreviejassa on omat kokkonsa ja keskiyönä rannalla pidetään komeat ilotulitukset!


Täältä voit ladata Alicanten Juhannuksen virallisen ohjelman.

Kommentointi suljettu