Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

17 helmi

Karnevaalit – värien ja ilon huumaa!

Karnevaalikausi on alkanut!
Jälleen on tullut se aika vuodesta, kun tanssi, laulu, musiikki, värit sekä elinvoima yhdityvät upeaan taijanomaiseen kokonaisuuteen – karnevaaleihin! Kaikista Espanjan upeista juhlista voisi ehkä sanoa, että mitään ei juhlita villimmin kuin karnevaaleja helmikuun loppupuolella! Juhlintaan kuuluu upeita kaduilla olevia kulkueita, esityksiä ja juhlahumua aamusta iltaan saakka!

Karnevaalit Espanjassa ovat tunnettuja upeista maskeista ja mielikuvitusrikkaista asuyhdistelmistään. Karnevaaleihin osallistuu kaiken ikäiset juhlimaan ja tanssimaan heittämällä arjen murheet ja rutiinit kokonaan hetkeksi sivuun “karnevalisoitumalla” rikkomalla yhteisön normaalit rajat sekä muuttamalla pyhän maalliseksi! Lopputuloksena on rituaalinomainen puhdistautuminen huolista. Karnevaaleissa tulet aina kokemaan upeita kulkueita, naurua, iloa, äänekästä musiikkia, tanssia ja erillaisia ruokia!

Historiaa
Karnevaalien alkuperästä ei olla täysin varmoja, mutta ne voidaan jäljittää antiikin Kreikkaan ja Roomaan. Kaikista suosituin teoria on, että karnevaalit syntyivät paaston yhtyedessä. Nykyään paaston aikaa edeltävät karnevaalit ovat todella suuria ja suosittuja juhlia varsinkin katolilaisissa maissa. Juhlaa vietetäänkin usein monta päivää peräkkäin ja jopa yötä päivää.

Myöhemmin karnevaalit ovat laajentuneet ympäri Eurooppaan. Karnevaaleja juhlitaan marraskuun ja maaliskuun välillä, jolloin myöskin juhlitaan muunmuassa hedelmällisyyttä ja keskitalvea eli “saturnaliaa.” Juhlan alkuperää on myös historioitsijoiden mukaan nähty jo 5000 vuotta sitten Egyptissa ja Sumerissa.

Karnevaalit Torreviejassa
Torreviejassa juhlinta aloitettiin tänä vuonna tammikuun puolessa välissä ja juhlat kestävät 4 viikkoa. Pääkulkueet tullaan näkemään 19.2 sunnuntaina klo 16.00 ja loppuhuipennus illalla 25.2 klo 22.00. Päätöskulkueet lähtevät tuttuun tapaan Asunción -aukiolta Ramón Gallud -katua pitkin Patricio Pérez -kadulle saakka.

Torreviejan kulkueen reittejä sekä muuta yleistä tietoa: tästä linkistä
Kuvat otettu Torreviejassa 2009.

        

Kommentointi suljettu