Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

24 touko

Käytettyjen asuntojen myynti nousussa

Tammikuun ja maaliskuun välillä myytiin päivittäin lähes 1100 asuntoa – ensimmäisen vuosineljänneksen myynti on noin 9.2% enemmän kuin vuosi sitten ja tulos on paras sitten viiteen vuoteen. Kyseisenä aikavälinä myytiin yhteensä 99 113 asuntoa – viimeksi tähän tulokseen on samana ajanjaksona päästy vuoden 2011 ensimmäisesenä vuosineljänneksenä (122 933 asuntoa). Pelkästään maaliskuun myynnit nousivat edellisestä vuodesta 16,8%, joka on toisiksi suurin nousu kuluneen 25 kuukauden nousuputken aikana.

Uudiskohteiden myynti jatkaa puolestaan 23 kuukautta kestänyttä laskuaan. Tämä johtuu siitä, että jatkuvasti vähemmän asuntoja voidaan luokitella uudeksi – uudiskohde voidaan luokitella uudeksi vain vuoden verran sen valmistumisen jälkeen. Tammikuun ja maaliskuun välillä uudiskohteiden myynti on laskenut 13%. (INE)

Kaikista eniten myyntitulokset ovat nousseet viime vuodesta Canarian, Extremaduran sekä Cantabrian alueilla. La Riojan ja Galician alueet ovat ainoat, jonka myynnit ovat lasekeneet.

Lähde: http://www.idealista.com/news/inmobiliario/vivienda/2016/05/10/742054-entre-enero-y-marzo-se-vendieron-casi-1-100-casas-diarias-un-9-2-mas-y-la-mejor

Kommentointi suljettu