Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

13 kes

Las Hogueras de San Juan – Costa Blancan kesän juhla!

Suomen juhannusta muistuttavaa festivaalia Hogueras de San Juania juhlitaan Costa Blancan alueella kesän kunniaksi!

Jo 1920-luvulta asti Espanjassa vietetty juhla on suuri perinne, jossa nähdään suuria kokkoja, monumentteja sekä patsaita sytytetään tuleen keskiyön aikoihin viikonloppuna. San Juan – juhlaa vietetään yleensä rannalla ja siihen kuuluu syömistä, juomista ja seurustelua. Juhlan kohokohtiin kuuluu mm. bändien ja kuningatarten saapuminen, perinteinen espanjalainen paraati sekä upea kulkue, jossa on tanssiryhmiä ympäri maailmaa. Kyseisen juhlan ajankohta on aina 20. – 29. kesäkuuta! Tapahtuman virallinen aikataulu löytyy englanniksi täältä.

Espanjalaiset juhlivat siis juhannusta myös, mutta suomalaisille se on keskikesän juhla ja espanjalaiset juhlivat kesän alkamista. Espanjalaiset tunnetusti rakastavat juhlimista ja hauskanpitoa ystävien ja perheenjäsenten seurassa, eikä San Juan ole poikkeus.

ALICANTESSA
Alicantessa juhla on yksi vuoden suurimmista! Se on myös julistettu kansainväliseksi turistinähtävyydeksikin. Alicantessa riittää tapahtumia koko kesäkuun ja ne huipentuvat isoon ilotulitukseen 24.6., jonka jälkeen kaduille pystytetyt patsaat sytytetään. Tulen ylistämisen lisäksi juhlassa on musiikkia, paraateja, ilotulituksia sekä paljon värejä! Polton (eli La Cremán) aikana palomiehet suihkuttavat vettä katselijoiden päälle. La Cremá on alunperin saanut alkunsa puhdistautumisjuhlana, jonka aikana puhdistaudutaan ja unohdetaan kaikki vuoden aikana sattuneet epäkohdat ja ongelmat. Poltetettavat nuket, jotka tehdään puusta, pahvista ja paperista, toimivat pahuuden ja epäkohtien symboleina.

Virallisesti juhlat alkavat 20. kesäkuuta, kun kokkojen rakennus ja patsaiden pystytys alkaa. Kesäkuun 23. päivänä poltetaan kokkoa rannalla. Juhlaviikolle valitaan Bellea del Foc, eli “Tulen kaunotar”, jo toukokuussa paikallisten komiteoiden valitsemista ehdokkaista. Itse juhlaviikolla ohjelmaa on paljon niin päivisin kuin öisinkin! Loppuhuipennuksen jälkeen 25. – 29. kesäkuuta välisenä aikana ilotulitekilpailunosanottajat antavat taidonnäytteitään joka ilta!

TORREVIEJASSA
Tämä juhannuksen kaltainen juhla näkyy myös Torreviejassa kun eri naapurustoissa kootaan omat kokot ja rannoille keräännytään juhlimaan fiestoihin hyvän musiikin parissa. Kokkojen lisäksi nähtävillä on myös upeat keskiyön ilotulitukset Playa del Curalla, jota ei kannata jättää välistä!

Myös Alicantessa nähtävä Poltto toteutetaan Torreviejassa, joskin juhlat ovat hieman pienemmät. Torreviejassa puhdistautumien tapahtuu perinteisesti pienempien, rannalle sytytettyjen kokkojen yli hypitään puhdistautumisen merkkinä. Juhlat alkavat jo muutamaa päivää ennen kokkojen sytyttämistä, jolloin kokkojen ja patsaiden rakentaminen aloitetaan.

    

Kommentointi suljettu