Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

09 kes

Las Hogueras de San Juan kesäkuussa!

Las Hogueras de San Juan kesäkuussa!

Hogueras de San Juan on Suomen Juhannusta muistuttava festivaali, jota juhlitaan kesän kunniaksi viikolla 23.
Tätä juhlaa on vietetty Espanjassa jo 20-luvulta asti ja perinne jatkuu edelleen, kun isoja kokkoja, monumentteja ja patsaita sytytetään tuleen keskiyön aikaan viikonloppuna.

Las Hogueras de San Juan Alicantessa
Alicantessa juhla on yksi vuoden suurimmista ja se on julistettu myös kansainväliseksi turistinähtävyydeksi. Juhannuksen aikaan Alicantessa tapahtumia riittää kesäkuun alusta asti ja ne huipentuvat 24.6 isoon ilotulitukseen, jonka jälkeen kaduille pystytetyt nukkea muistuttavat patsaat sytytetään tuleen. Tätä kutsutaan nimellä La Cremá (poltto) ja sen aikana palomiehet suihkuttavat vettä katselijoiden päälle. La Cremá on alunperin saanut alkunsa puhdistautumisjuhlana, jonka aikana puhdistaudutaan ja unohdetaan kaikki vuoden aikana sattuneet epäkohdat ja ongelmat. Poltetettavat nuket toimivat pahuuden ja epäkohtien symboleina. Itse Juhannusviikolla ohjelmaa on paljon niin päivisin kuin öisinkin, ja juhlat jatkuvat vielä puhdistautumisen jälkeenkin parin seuraavan päivän ajan.


Torreviejassa
Myös Torreviejassa juhlitaan kesän alkamista kokkojen kanssa. Eri naapurustoissa kootaan omat kokot ja rannoille keräännytään juhlimaan fiestoihin hyvän musiikin parissa. Kokkojen lisäksi nähtävillä on myös upeat keskiyön ilotulitukset Playa del Curalla, jota ei kannata jättää välistä! Puhdistusrituaali toteutetaan myös Torreviejassa, vaikka juhlat ovatkin vähän pienemmät. Torreviejassa puhdistautumien tapahtuu perinteisesti pienempien, rannalle sytytettyjen kokkojen yli hypitään puhdistautumisen merkkinä.
Juhlat alkavat jo muutamaa päivää ennen kokkojen sytyttämistä, jolloin kokkojen ja patsaiden rakentaminen aloitetaan.

        

Kommentointi suljettu