Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

19 helmi

Ruotsalaisten osuus asuntomarkkinoilla kasvanut huimasti, kun taas Venäjän osuus romahtanut

Colegio de Notariosin uusimpien tietojen mukaan Ruotsin osuus Alicanten asuntomarkkinoilla on kasvanut jo toisiksi suurimmaksi ulkomaalaiseksi markkinaksi, kun taas Venäjän osuus on laskenut. Kuten tavallista, Iso-britannia on taas kerran näillä markkinoilla johtoasemassa. Viime vuonna ulkomaalaiset ostivat yhteensä 17 468 asuntoa Alicanten maakunnassa, ollen jo viides vuosi putkeen ulkomaalaisen asuntomarkkinan kasvulle. Vuodesta 2010 heidän määrä onkin lähes kaksinkertaistunut.

Britannialaiset johtavat siis ulkomaalaisten ostajien tilastoa Alicantessa. Kiinteistökauppojen määrä on noussut merkittävästi: vuonna 2015 britannialaiset ostivat 4826 asuntoa Alicantessa, joka on noin 50% enemmän kuin edellisenä vuonna. Tähän on vaikuttanut luultavasti mm. uudistus, jonka johdosta britannialaiset voivat nostaa kaiken kertyneen eläkerahan kerrallaan, jos sen sijoittaa asuntoon. Lisäksi Costa Blancan asunnot tuntuvat edullisemmilta, koska euro on devalvoitunut puntaan nähden.

Toinen suuri muutos Alicanten asuntomarkkinoilla on venäläisten markkinoiden romahtaminen. Venäläisten ostamien kiinteistöjen määrä laski vuodesta 2014 vuoteen 2015 puolella. Toisaalta ruotsalaisten osuus markkinoilla on kasvanut huomattavat 19% edellisvuoteen verrattuna ja näin ollen he nousivat toiseksi tärkeimmäksi ulkomaiseksi markkinaksi Britannian jälkeen. Sen lisäksi, että he ovat olleet merkittävä tekijä Benidormin turismissa, ovat he löytäneet muun Costa Blancan. Osasyynä on Ruotsin nousujohteinen talouskasvu, ja hyvät kulkuyhteydet Ruotsin ja Alicanten lentokentän välillä.

Lue alkuperäinen espanjankielinen artikkeli: http://www.diarioinformacion.com/alicante/2016/02/14/suecia-segundo-mayor-mercado-extranjero/1727608.html

Kommentointi suljettu