Zariko – Asunto Espanjasta – Property from Spain

Asunto Espanjasta – Property from Spain

02 kes

Ulkomaalaiset ostavat Espanjasta kalliimpia asuntoja kuin espanjalaiset

Notaarin tilastojen mukaan ulkomaalaiset ostavat Espanjasta jopa 28% kalliimpia asuntoja kuin espanjalaiset. Ulkomaalaiset maksoivat noin 1.598 euroa neliöltä vuonna 2015, kun taas espanjalaisilla tyypillinen neliöhinta pyöri 1.247 eurossa.
Ulkomaalaisten ostajien kesken on myös havaittavissa erilaista hintakäyttäytymistä: Vuonna 2015 neliön keskihinta ulkomaalaisilla, jotka eivät ole kirjoilla Espanjassa, nousi 5,6% 1.792 euroon, kun taas Espanjassa pysyvästi kirjoilla olevilla ulkomaalaisilla neliön hinta laski 0,1% 1.367 euroon. Notaarit ovat huomanneet neliön hinnan kehityksen vakautuneen vuodesta 2013 asti.
Tilastoista päätellen markkinoiden kalleimmat asunnot ovat suurimmassa suosiossa erityisesti saksalaisten, tanskalaisten, venäläisten, ruotsalaisten ja sveitsiläisten keskuudessa. Kalleimmat ulkomaalaisten suosimat asunnot löytyvät Baleaarien saarilta, Baski-maasta, Madridista ja Kataloniasta.
Eniten asuntokauppoja ulkomaalaisten toimesta tekivät englantilaiset (20,6%), ranskalaiset (8,8%), saksalaiset (7,5%), belgialaiset (5,7%), italialaiset (5,5%) ja romanialaiset (5,3%). Heidän vaikutuksestaan syntyy yli puolet kaikkien ulkomaalaisten asuntokaupoista Espanjassa.
Aikaisemmin jo valmiiksi Espanjassa asuneet ulkomaalaiset ostivat enemmän asuntoja maasta kun ulkopuolelta tulleet, mutta 2012 lähtien muista maista tulevat ovat ostaneet 7% enemmän kuin Espanjan ulkomaiset asukkaat. Heidän ostamisensa nousi kuitenkin viime vuonna 18,2%. Vuonna 2015 asuntomyynnistä 51,7% koski Espanjan ulkopuolelta tulleita asukkaita.

Kommentointi suljettu